Zondagavond 12 mei was de officiële opening van het Eurovisie Songfestival. Duncan Laurence en de 40 andere deelnemers werden dan verwacht over de grote loper in Tel Aviv. Leuk detail, de loper is dit keer in 'onze' eigen Nederlandse kleur: oranje! 

clock update 12 mei 2019, 20:00
Duncan Laurence met de Nederlandse delegatie

Duncan Laurence maakt zich klaar om de oranje loper te betreden, met de volledige Nederlandse delegatie.

clock update 12 mei 2019, 19:55
Duncan Laurence op de oranje loper

Duncan Laurence poseert op de oranje loper en spreekt met de (inter)nationale pers en fans. 

De officiële start van het Eurovisie Songfestival

De openingsceremonie is een traditie binnen het Eurovisie Songfestival. Sinds 2009 wordt de loper uitgerold voor alle deelnemende landen en delegaties. Elk jaar maken de acts een grand entrée en worden verwelkomd door (inter)nationale pers en fans vanuit heel de wereld. 

Aan het eind van de oranje loper worden de kandidaten onder andere verwelkomd door de burgemeester van Tel Aviv, Ron Huldai. Wil je vanavond meer updates van TeamDuncan vanuit de oranje loper? Volg dan songfestival.avrotros op Instagram en bekijk de stories! 

De opening was live te volgen via de livestream van Eurovision. Bekijk de volledige uitzending hier terug:

3x12 vragen met Duncan Laurence

Wat is Duncans favoriete album, waarvoor kun je hem wakker maken en hoe vindt hij het Songfestival tot nu toe? In 3x12 vragen met Duncan Laurence leer je de zanger nog iets beter kennen én kom je achter zijn guilty pleasure! 

Deel dit artikel