Het is inmiddels een traditie; ruim een maand voor het Eurovisie Songfestival reist een groot deel van de Eurovisie Songfestival delegatie af naar Amsterdam voor de leukste Songfestival pre party van het jaar: Eurovision in Concert! Cornald Maas en oud-deelneemster Marlayne presenteren het concert, vanuit AFAS Live in Amsterdam en uiteraard is ook 'onze' Duncan Laurence van de partij.

Eerste ontmoeting Songfestival deelnemers

Tijdens Eurovision in Concert ontmoeten de circa dertig deelnemers elkaar ook voor het eerst. Dit gebeurt 's middags tijdens de zogeheten persmiddag in AFAS Live. Nationale en internationale pers krijgen dan de kans om iedereen te spreken. Het is met recht de aftrap van het Eurovisie-seizoen te noemen en dit vindt aanstaand weekend, 6 april, plaats in Amsterdam.

Special guests

Naast een rits aan deelnemers uit 2019 zijn er ook special guests aangekondigd; in 1982 won de Duitse Nicole het Eurovisie Songfestival met haar nummer 'Ein bisschen frieden' en aanstaande zaterdag gaat ze 'm nogmaals ten gehore brengen tijdens Eurovision in Concert! Daarnaast is de Diva van het Eurovisie Songfestival ook aanwezig; Dana International! Maar liefst 21 jaar geleden won de zangeres het liedjesfestijn voor Israël met haar 'Diva'. 

Benieuwd geworden? Check de deelnemers van het Eurovisie Songfestival 2019 die hun opwachting maken in Amsterdam dit weekend.

Maak kans op twee tickets voor Eurovision in Concert

Helaas, je kunt niet meer meedoen. De winnaar heeft persoonlijk bericht gehad.

Deel dit artikel