Deze vijf juryleden gaan voor de tweede halve finale en de finale van het Eurovisie Songfestival 2019 de helft van het aantal punten toekennen. 

Vanavond bij de tweede dress rehearsal geven de vijf juryleden hun punten voor de 18 deelnemende landen van de tweede halve finale. Met Nederland erbij treden er 18 acts op tijdens de vakjury-show. Voor Nederland mogen er geen punten gegeven worden, omdat je geen punten mag geven voor je eigen land. 

Deze tweede dress rehearsal wordt bekeken door onze Nederlandse vakjury en 17 internationale vakjury's en is niet online te volgen. Na afloop van de vakjury-show geven ze hun punten door, maar die blijven geheim tot na de finale van zaterdag 18 mei. Morgen om 21:00 uur op NPO 1 kun je kijken naar de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival met 'onze' eigen Duncan Laurence.

Lees hieronder meer over de Nederlandse vakjury:

Sabrina Starke 

De 39-jarige singer-songwriter Sabrina Starke heeft sinds 2008 al meerdere albums uitgebracht en deed in 2014 mee aan de extra editie van Beste Zangers. De zangeres is een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam geweest.

Sabrina-Starke.jpg
Bron: ANP
Sabrina Starke
Sabrina-Starke.jpg

Ruud de Wild

Ruud de Wild is bekend als radio-dj, kunstenaar en presentator. Iedere maandag t/m vrijdag is Ruud tussen 16.00 en 18.00 uur te horen met zijn eigen middagshow op NPO Radio 2: 'De Wild in de Middag'.

Ruud-de-wild-vakjury.jpg
Bron: ANP Kippa
Ruud de Wild
Ruud-de-wild-vakjury.jpg

EliZe

Elise van der Horst, bekend onder de naam EliZe, is een zangeres, model en televisiepresentatrice. Als jong meisje maakte EliZe jarenlang deel uit van Kinderen voor Kinderen en daarnaast heeft ze een aantal hits uitgebracht, waaronder 'Automatic'.

elize.jpg
Bron: ANP Kippa
EliZe
elize.jpg

Holger Schwedt

Holger Schwedt is een muziek mixer/producer en heeft achter de schermen meegewerkt aan honderden hit-noteringen, voor artiesten zoals Bløf, Di-rect, Vanvelzen en Anouk. In 2006 richt hij zijn Shamrock Studio’s in Baarn op, wat veel gebruikt wordt voor internationale writing-camps.

Holger-Schwedt.jpg
Holger Schwedt
Holger-Schwedt.jpg

Henkjan Smits

Henkjan Smits is een (radio)presentator, talentscout en producer. De presentator is het meest bekend van het talentenprogramma Idols, waar hij één van de vier juryleden was. Sinds 2018 presenteert hij samen met Manuëla Kemp het radioprogramma De MAX! op NPO Radio 5.

Henkjan-Smits.jpg
Bron: ANP Kippa
Henkjan Smits
Henkjan-Smits.jpg

Deel dit artikel