Op zaterdag 12 mei, tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, gaat OG3NE de punten van de Nederlandse vakjury doorgeven.

Op vrijdag 11 mei komt de vakjury samen bij AVROTROS om naar de jury final te kijken. De gehele show wordt die vrijdagavond namelijk van begin tot eind uitgevoerd. In alle deelnemende landen kijken dan live de vakjury's mee naar deze show.

Een show die voor alle deelnemers net zo belangrijk is als de finale op zaterdagavond. Want de helft van de punten wordt hier al uitgedeeld, door de vakjury's. Deze punten worden doorgegeven aan de organisatie van het Eurovisie Songfestival en zaterdagavond bekendgemaakt door de spokesperson van ieder land. 

Het is inmiddels een traditie geworden dat de de spokesperson van Nederland de artiest van het voorgaande jaar is. Dus dit jaar de eer aan Lisa, Amy en Shelley van OG3NE. Zij vertegenwoordigden vorig jaar Nederland met 'Lights and Shadows' in Kiev. 

Kijk zaterdag 13 mei naar de finale van het Eurovisie Songfestival, om 21.00 uur op NPO1. De eerste halve finale zie je op dinsdag 8 mei, de tweede halve finale, met Waylon op donderdag 10 mei om 21.00 uur op NPO1. 
 

Deel dit artikel