Het duo Jessika en Jenifer Brening vertegenwoordigen San Marino op het Eurovisie Songfestival in de tweede halve finale op donderdag 10 mei.

Jessika
Jessika (geboren op 27 februari 1989) is een Maltese zanger, songwriter en actrice. Ze werd ontdekt op de nationale Malta-televisie in 2008 tijdens het Malta Song for Europe Festival.

In de zomer van 2009 tekende ze voor een 10-daags vocaal schrijverskamp in Hollywood. De reis begon in Milbrae, waar Jessika haar eerste optreden, slechts één dag na aankomst in de Verenigde Staten, gaf. Kort daarna vertrok ze naar Los Angeles voor een intensief stemtrainingsprogramma met de leidende vocale coach Seth Riggs nadat ze was toegelaten tot het Speech Level Singing-programma van Riggs. Riggs die het geheim ontdekte dat door meer dan 120 Grammy-winnaars werd gedeeld voor zijn beroemde Speech Level Singing Technique (SLS), heeft met enkele van 's werelds beste zangtalenten gewerkt, waaronder Faith Hill, Ricky Martin, Michael Bolton, Kelly Clarkson en veel meer. 

In 2010 studeerde Jessika af in B.A. Communicatie en Hispanic Studies aan de Universiteit van Malta en precies een jaar later slaagde ze er weer in om de finale van het Malta Eurovisie Songfestival te bereiken met het nummer 'Down Down Down' geschreven door haarzelf, gecomponeerd door Philip Vella. Jessika-liedjes - Love is a Fire en Dance Romance heeft het gehaald van de eerste selectie tot het Eurovisie Songfestival in 2012.

In 2013 zag Jessika de terugkeer met een knal! Samen met de schrijvers die erin slaagden Malta de eerste 2e plaats op het Eurovisie Songfestival te vestigen - Philip Vella en Gerard James Borg - voegde ze een dynamietschrijver toe in haar arsenaal - Thomas G: son. De Zweedse songwriter, die de winnaar van het Eurovisie Songfestival van Loreen 2012 heeft geschreven - EUPHORIA - heeft de krachten gebundeld met Borg en Vella om het lied 'Ultraviolet' te creëren dat Jessika in de Maltese Songfestivalfinale heeft gespeeld en 4e werd in de openbare stemming.

Jenifer Brening
Jenifer Brening werd geboren op 15 december 1996 in Berlijn. Ze begon al op jonge leeftijd te zingen - zoals haar partners zeggen - voordat ze zelfs maar kon praten. Haar talent werd snel erkend en ze werd aangemoedigd om haar dromen te realiseren.

In 2015 Jenifer bracht haar eerste zelfgeschreven single "ASAP" uit en bereikte meteen topplaatsingen bij nationale en internationale club-hitlijsten.
Met haar tweede single die in januari 2016 werd uitgebracht, heeft ze dit overtroffen. "Miracle" kreeg veel aandacht van verschillende gerenoveerde radio- en tv-zenders in binnen- en buitenland. Vanwege zijn grote succes werd de single opnieuw uitgebracht in verschillende remixversies, bijvoorbeeld met een verbluffende remix van Grammy-winnaar Philip Larsen. "Miracle" was ook genomineerd in de categorie "Pop" op de Hollywood Music in Media Awards. 

Voor het Eurovisie Songfestival in Lissabon bundelen Jessika en Jenifer kun krachten. Samen treden ze op in de tweede halve finale op donderdag 10 mei.

Deel dit artikel