Duncan Laurence treedt tijdens het Eurovisie Songfestival op in duurzaam vintage, maar dan in een nieuw jasje, letterlijk.

De kleding is ontworpen door Sjaak Hullekes van Hul le Kes uit Arnhem, een kledingontwerper waar duurzaamheid centraal staat. Het jasje dat Duncan Laurence tijdens het Eurovisie Songfestival gaat dragen is gemaakt van meer dan 100 jaar oude Franse linnen lakens waar weer één nieuw geheel van is gemaakt. Kledingstukken van Hul le Kes hebben een oneindige levenscyclus, één vol verhalen, verandering en karakter. 

duncan-sjaak-hullekes.jpg
Bron: AVROTROS - Joyce Hoedelmans
Duncan Laurence en ontwerper Sjaak Hullekes
duncan-sjaak-hullekes.jpg

Alle kledingstukken zijn met de hand op kleur ingeverfd. De samenstelling van verschillende lakens zorgt ervoor dat bij het kleurproces wat kleurverschil ontstaat, wat een bijzonder effect geeft aan de kleding. Het uitgangspunt van de ontwerper is om niet naar perfectie te streven, want juist de imperfectie is datgene wat kleding karaktervol en interessant maakt. 

Bekijk de inhoud op Instagram

Speciaal voor Duncan Laurence heeft Sjaak Hullekes een passend ontwerp gemaakt voor het Eurovisie Songfestival. De broek is gemaakt van katoen en het shirt van linnen. Die stoffen zijn “nieuw” maar komen uit over-geproduceerde stoffen en om die reden dus ook duurzaam. Voor op het podium en voor in de greenroom heeft Hul le Kes twee verschillende jasjes van 100 jaar oude antiek linnen gemaakt. 

blockquote
Ik voel me vereerd dit te mogen dragen tijdens mijn optreden op het Eurovisie Songfestival.
Duncan Laurence
duncan-laurence-kleding.jpg
Bron: AVROTROS - Joyce Hoedelmans
Stage outfit Duncan Laurence
duncan-laurence-kleding.jpg

Duncan Laurence: “Voor mij is Sjaak Hullekus meer dan een ontwerper. Voor mij is Sjaak een artiest. Iemand die door middel van zijn vakmanschap datgene wist te vertalen wat ik met Arcade wil vertellen in een prachtige outfit. Dankjewel Sjaak. Ik voel me vereerd dit te mogen dragen tijdens mijn optreden op het Eurovisie Songfestival.”

Dinsdagmiddag mag Duncan Laurence voor het eerst zijn outfit op het Eurovisie-podium dragen en zijn ‘Arcade’ repeteren. Volg de repetities en TeamDuncan achter de schermen via Instagram: songfestival.avrotros

Deel dit artikel