Begin maart hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Duncan Laurence' 'Arcade' en daarmee ook met zijn allereerste videoclip. Hoe zijn Duncan Laurence en het creatieve team op het idee gekomen om het water in te gaan en wat is de boodschap erachter?

De documentaire 'Duncan Laurence, Op weg naar het Songfestival' wordt zaterdag 11 mei 2019 om 22.00 uur uitgezonden op NPO 3.

De symboliek achter het water

''De oppervlakte symboliseert de hoop die je altijd hebt. Het moment dat je niet boven de oppervlakte uitstijgt, blijf je altijd hopen. Dat het twee werelden blijven, dat je ernaar kunt hunkeren en heel dichtbij komt. Het oppevlak dat je net niet kunt raken... ' Regisseur Paul Bellaart en Duncan Laurence bespreken de symboliek achter het water in de videoclip van 'Arcade', opgenomen in Amsterdam.

blockquote
Dit kun je alleen dromen en dan wordt het opeens werkelijkheid!
Duncan Laurence

Op weg naar het Songfestival

In de documentaire 'Duncan Laurence, Op weg naar het Songfestival' zie je hoe Duncan Laurence zijn allereerste concert beleeft in Het Zonnehuis, Amsterdam. Krijg je een beeld waar de zanger is opgegroeid en gaan we langs bij zijn basisschool in Hellevoetsluis.

Producer Wouter Hardy vertelt over het maakproces van 'Arcade' en je ziet hoe Duncan Laurence de bekendmaking bij DWDD ervaarde. Tot aan zijn vertrek naar Tel Aviv en de beelden van de eerste repetitie op hét grote Eurovisie Songfestival podium. 

Deel dit artikel