Woensdagochtend was het behoorlijk druk bij de NPO, de vijf overgebleven steden kregen de mogelijkheid hun bidbook officieel in te leveren bij de NPO, AVROTROS en NOS. Shula Rijxman (voorzitter raad van bestuur NPO) nam namens de omroepen de bidbooks in ontvangst. De steden hebben flink uitgepakt; van fanfares tot Bossche bollen, allemaal willen ze het Eurovisie Songfestival naar hun stad halen. 

Utrecht

Namens de stad Utrecht arriveerde als eerste een fietskoerier. Karen Poot is van Utrecht naar Hilversum gefietst met het bidbook op haar rug. Ze reed zo per fiets het NPO-gebouw binnen om het boek aan Shula Rijxman van de NPO te overhandigen, met daarop de boodschap; making your mind up/safe all your kisses for me; 

Maastricht

Per bus kwamen daarna de burgemeester van Maastricht Annemarie Penn - te Strake, de gouveneur van Limburg Theo Bovens en directeur van het MECC Rob van der Wiel, aan in Hilversum. Maar zij waren niet alleen: compleet met vlaggen, promoteam, modellen, drumband, champagne en taart. De grote groep vertegenwoordigt Maastricht en de provincie Limburg voor het Eurovisie Songfestival 2020. 

Den Bosch 

Vervolgens was het de beurt aan de Brabantse stad Den Bosch, vergezeld door dames met overheerlijke Bossche bollen kwam de delegatie binnen bij de NPO. Wethouder Mike van der Geld en directeur van de Brabanthallen Jeroen Dona namen het woord en hebben het prachtige lichtgevende bidbook; 'En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht' overhandigd aan Shula Rijxman. 

Rotterdam 

De stad Rotterdam werd vertegenwoordigd door wethouder Said Kasmi. In een grote koffer zat het bidbook veilig opgeborgen en uiteindelijk overhandigd aan de NPO. Het team had speciaal voor vandaag sjaals laten maken met daarop de slogan; Rotterdam. For real - Rotterdam. Make it happen. 

Arnhem 

De laatste van de dag was de Gelderse stad Arnhem. Burgermeester Ahmed Marouch kwam met zijn delegatie in een Songfestivalstijl bekleede bus aan bij de NPO. Hij overhandigde het bidbook (gemaakt van dezelfde stof als de kleding van Duncan Laurence die hij tijdens het Eurovisie Songfestival droeg) aan Shula Rijxman. Daarnaast had hij ook een duo meegenomen dat een eigen versie van Duncan's Arcade ten gehore bracht. 

Bekendmaking

Het kernteam van het Eurovisie Songfestival 2020 gaat de komende weken de bidbooks doornemen en bespreken. Half augustus zal bekendgemaakt worden welke stad de eer krijgt om het mooiste muziekspektakel van Europa te organiseren. 

Deel dit artikel