Wat was het een zenuwslopende avond; de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival waarin Waylon en zijn vier dansers Pierre, Pieter, Brandon en Roger alles hebben gegeven tijdens het 2.50 minuten durende 'Outlaw In 'Em'.

Alles klopte deze avond. En toen de bekendmaking begon werd de spanning toch wel even flink opgevoerd. Nederland werd als allerlaatste genoemd, en dat zorgde voor een behoorlijk ontlading in de greenroom, perscentrum en in het commentatorenhok van Cornald Maas en Jan Smit. 

Op vrijdagochtend verraste NPO Radio 2 DJ Bart Arens Waylon telefonisch ook nog even met een fragment met het commentaat van Cornald Maas en Jan Smit waar je behoorlijk kippenvel van krijgt: 

En nu op naar de finale! Vandaag wordt er meteen weer gerepeteerd voor de finale. Het team is rond 13.00 uur alweer vertrokken naar de hal voor de dress rehearsal. Vanavond om 21.00 uur is er weer een belangirjke jury final. De jury's in alle deelnemende landen kijken dan naar de show en geven dan hun punten. De stem van de jury telt voor 50% mee tijdens de finale van zaterdagavond, dus deze show is in feite zo belangrijk als de show van zaterdagavond. 

Waylon heeft donderdagavond middels een loting te horen gekregen dat hij in het tweede deel van de finale zit. Als 23ste zal hij na Israel zijn opwachting maken, samen met Pierre, Brandon, Roger en Pieter. 

Natuurlijk kun je zaterdagavond ook weer zelf mee beoordelen! Download hier de scorelijst voor de finale: 

Waylon - Outlaw In 'Em in de tweede halve finale: 

Deel dit artikel