Waylon en Bart Arens zijn de Wisseloord studios in Hilversum ingedoken om de totstandkoming van 'Outlaw In Em' te bespreken. Hoe is het nummer opgebouwd en wat zijn de gedachten achter het nummer?

De Nederlandse Songfestivalinzending van dit jaar heeft een Amerikaans tintje. Outlaw In 'Em is geschreven door Waylon, Ilya Toshinskiy en Jim Beavers in Nashville, USA.

blockquote
De meeste dingen die je hoort in 'Outlaw In 'Em' zijn een metafoor voor de 'American Lifestyle'
Waylon over Outlaw In 'Em
Waylon zingt zelf alle backingvocals in het nummer, aan Bart legt hij uit hoe hij bepaalde stukken heeft ingezongen.

Daarnaast vertelt Waylon dat hij als kind een ander instrument dan gitaar bespeelde, hij was fanatiek drummer. Na een aantal optredens met zijn band kwam hij erachter dat hij liever wilde zingen. Naar eigen zeggen sloeg dat in eerste instantie nergens op. Maar we kunnen nu wel stellen dat dat allemaal is goedgekomen.

De komende weken zit Waylon in Lissabon voor het Eurovisie Songfestival. Alles hierover volg je natuurlijk op Facebook, Instagram, Twitter en songfestival.nl 

Vanaf maandag 7 mei is ook Bart Arens met een speciaal radioprogramma 'Op weg naar de finale' dagelijks van 09.00 - 12.00 uur op NPO Radio 2 te horen vanuit Lissabon. Waylon zal hier regelmatig aanschuiven voor een update. 

Deel dit artikel