Duncan Laurence is sinds maandag 6 mei in Tel Aviv en gaat zich de komende periode voorbereiden voor zijn eerste optreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 16 mei. Maar wat gaat hij de komende tijd allemaal doen? Wanneer is zijn eerste repetitie en hoe ziet het podium eruit? Je leest het hier! 

De dag dat Duncan Laurence aankomt in Tel Aviv kan hij zich nog even voorbereiden voor de eerste repetitie, die zal plaatsvinden op dinsdag 7 mei. Rond de klok van 13.40 uur wordt TeamDuncan verwacht in de Expo Tel Aviv, de arena waar het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Na ontvangst in de zogeheten 'Delegation Area' kan Duncan Laurence zich omkleden en voorbereiden voor zijn eerste on-stage repetitie.

Voor het eerst op het Israëlische podium

Na de eerste repetitie spreekt Duncan Laurence kort met de internationale en nationale pers over zijn eerste ervaringen op het Israëlische podium. Aan de hand van deze eerste repetitie kunnen er, indien dat nodig is, nog aanpassingen worden gedaan. Op zaterdag 11 mei heeft Duncan Laurence zijn tweede repetitie, in de Expo Tel Aviv, met daarna een persconferentie.

Openingsceremonie 

Op zondagavond 12 mei zal Duncan Laurence over de oranje loper lopen voor de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival, wat online live te volgen is. Maandag 13 mei geeft Duncan Laurence een exclusieve showcase in Tel Aviv. Op woensdag 15 mei, de dag voor de tweede halve finale, schuift Duncan Laurence in de ochtend aan bij 'Op weg naar de finale’ op NPO Radio 2. Vervolgens heeft de zanger op deze woensdag de eerste dress rehearsal en in de avond de tweede dress rehearsal, waarbij de vakjury punten geeft. 

Op de dag van de tweede halve finale op donderdag 16 mei heeft Duncan Laurence de derde en laatste dress rehearsal en gaat tijdens de live-uitzending als zestiende op. En dan is het duimen geblazen. Via Insta Stories houdt #TeamDuncan je de komende tijd achter de schermen op de hoogte. 

Deel dit artikel