Franka vertegenwoordigt Kroatië op het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon.

Franka begon te zingen toen ze drie jaar oud was als soliste in het koor "Minicantanti" en op verschillende festivals, zowel in Kroatië als in het buitenland. Ze ontving vele onderscheidingen op festivals als "Voci nostre" en "Dorica". Toen ze op de lagere school zat, was ze lid van 'Sv. Andrija " kerkkoor in haar geboortestad Rabac en nam deel als koorsoliste op christelijke muziekfestivals. Ze studeerde piano en speelt piano en gitaar. Naast zingen heeft ze een grote passie voor reizen en vreemde talen. Ze spreekt vloeiend Engels en Italiaans en kan ook Spaans en Russisch spreken. Ze studeerde muziekuitvoering en liedjes schrijven aan het Berklee College of Music in Boston. Momenteel is ze woonachtig in Zagreb, waar zij Rechten studeert aan de Universiteit van Zagreb.

Haar muziekcarrière begon toen ze nog maar 16 was, nadat ze de tv-talentenshow 'Showtime' in 2007 won. In 2008 won ze de publieksprijs op het Kroatische radiofestival met haar lied "Ruža u kamenu". Hetzelfde lied overtuigde de leden van het OGAE-netwerk, dat bestaat uit 40 Eurovisie Fanclubs uit de hele wereld, en het nummer kwam op de eerste plaats. In 2009 was zij de deelnemer aan de Nationale wedstrijd voor Eurovisie songfestival en haar lied "Pjesma za kraj" werd derde in de openbare stemming. Kroatische Eurovisie-fans kozen Franka voor het tweede jaar op rij om Kroatië te vertegenwoordigen in het OGAE Song Contest met "Pjesma za kraj".

Ze trad opnieuw op Dora op met "Na tvojim rukama". In 2011 nam Franka 'On fire' en 'Run' op. Beide nummers waren in het Engels en behaalden succes in het buitenland en werden opgenomen in internationale elektronische- en housemuziekcompilaties. Franka won het 4de seizoen van de tv-show 'Strictly Come Dancing' op HRT. Ze werd door Beyonce geselecteerd om op te treden als openingsact voor haar "Mrs. Carter Show World Tour " in Arena Zagreb in 2013. Ook heeft ze deelgenomen aan een Russisch-Oekraïens-Amerikaanse productie van" The Great Gatsby "-ballet in 2017. Daar was ze de enige solist in de show.

Franka staat met het nummer 'Crazy' in de eerste halve finale op dinsdag 8 mei 2018. 

Deel dit artikel