Laura Rizzotto is een 23-jarige zanger, songwriter en pianist geboren in Brazilië, een Letse vader en een Braziliaanse moeder van Portugese afkomst. Laura schreef haar eerste deuntje op 11-jarige leeftijd en sindsdien heeft ze meer dan 100 originele liedjes gepubliceerd.

Ze begon op 15-jarige leeftijd te spelen in de muziekscene in Rio de Janeiro. Haar eerste platencontract, met Universal Music Brazil, kwam een ​​jaar later op, nadat een platenmaatschappij haar live had zien optreden. Haar debuut studioalbum, "Made in Rio", werd uitgebracht in 2011. Kort daarna won Laura een beurs om Berklee College of Music bij te wonen en verhuisde ze naar Boston, Verenigde Staten.

Laura treedt op in verschillende muzieklocaties en festivals in de Verenigde Staten en heeft haar tweede studioalbum "Reason To Stay" in 2014 in Los Angeles opgenomen. De release 'Reason To Stay' diende als een motor om milieueducatie en een groter publieke bewustwording met betrekking tot de dringende noodzaak van conservering en herstel van de Braziliaanse nationale boom, ook bekend als 'The Music Tree', die wordt genoemd als een bedreigde soort en die momenteel wordt bedreigd door de industrie van de boog voor snaarinstrument.
Laura heeft deelgenomen aan het programma voor muzikale kunsten aan het California Institute of the Arts - CalArts, waar ze een Bachelor's Degree in Fine Arts heeft ontvangen en de videoclip voor de balladedardrops heeft opgenomen.

De singer / songwriter heeft samengewerkt met jazzlegende Eumir Deodato en was gastmaakster van Brand USA op de International Pow Wow Expo, in het Las Vegas Convention Center, waar ze live optrad voor een publiek van 6.000 reisafgevaardigden uit de VS en 70 andere landen. In 2015 verhuisde Laura naar New York City om een ​​Masters diploma in Muziek en Muziekeducatie te behalen aan de Columbia University, die in mei 2017 werd behaald.

In 2016/2017 werd Laura ingehuurd door Sony Music om te werken als een Portugese vocale coach voor Jennifer Lopez, in duetten met Braziliaanse artiesten. Daarnaast was Laura ook gastvrouw en moderator van het paneel Muziek en Cultuur aan de Harvard University, met twee Braziliaanse muziekiconen: Gilberto Gil, de voormalige minister van Cultuur van Brazilië, en Yamandu Costa, een virtuoos op de akoestische gitaar.

Het lied 'Funny Girl' werd gekozen door de Letse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Laura is te zien in de tweede halve finale op donderdag 10 mei 2018. 

Bekijk hier 'Funny Girl' van Laura Rizzotto in gebarentaal:

Deel dit artikel