Christabelle vertegenwoordigt Malta op het Eurovisie Songfestival 2018 met haar nummer 'Taboo'.

Christabelle werd geboren in 1992 in Malta en treedt al sinds haar derde op. Na een korte periode op televisie in haar tienerjaren - waarin ze Teen Traffic en Teen Trouble organiseerde (beiden genomineerd voor een Malta Television Award) - besloot Christabelle zich te concentreren op haar muziekcarrière en nam ze deel aan verschillende liedjeswedstrijden zoals het Junior Eurovisie Songfestival. Later is ze muziek gaan studeren aan het Mount St Mary's College in Hollywood, VS.

De afgelopen zeven jaar heeft Christabelle met Amerikaanse en Britse producers samengewerkt aan een reeks nummers waaronder 'I Wanna Know', 'Flame', 'Naturally', 'Every Time I Bleed', 'Everything About You', 'Say', en' Fall for You '. Verschillende van deze nummers hebben de nummer 1-plek in de lokale hitlijsten bereikt en de zanger heeft acht Bay Music Awards gewonnen, de hoogste knipoog van de Maltese muziekindustrie.

Naast het delen van de Isle of MTV 2017-podium met wereldberoemde artiesten zoals The Chainsmokers, heeft Christabelle opgetreden met, of geopend voor, veel internationaal bekende zangers, waaronder Gigi D'Alessio en Laura Pausini. Ze nam ook drie keer deel aan de Top 10 van het Malta Eurovisie Songfestival: achtste in 2014 met haar lied 'Lovetricity', tweede in 2015 met 'Rush' en vierde in 2016 met 'Kingdom'.

Na een pauze van één jaar, keerde Christabelle terug naar het Malta Eurovisie Songfestival met 'Taboo', een persoonlijk lied dat ze samen met Johnny Sanchez, Muxu en Thomas G: Son schreef, de laatste waarvan Loreen's 2012, Eurovisie, had geschreven liedje, 'Euphoria'. De song won zowel de televoting als de stem van de rechter dankzij een verbluffende prestatie met baanbrekende visuele elementen voor het land, en heeft vervolgens een nationale discussie over geestelijke gezondheid gegenereerd.

Als ze niet op het podium staat of helpt taboes te doorbreken, is Christabelle de co-directeur en financieel controleur van een bouwbedrijf in Malta, een baan die ze al vele jaren heeft. Ze is ook een aanhanger van Maltese modeontwerpers en een enthousiaste Instagrammer. In september 2018 is ze klaar om te trouwen met haar verloofde, Jordan.

Christabelle is te zien in de tweede halve finale op donderdag 10 mei. 

Deel dit artikel