DoReDoS is een Moldavisch folk-poptrio dat in 2011 werd opgericht. Hun naam komt uit de eerste twee tonen van de toonladder. Het trio bestaat uit Marina Djundiet, Eugeniu Andrianov en Sergiu Mîţa.

Alle drie komen ze uit een kleine stad, gelegen aan de linkeroever van de rivier de Dnjestr - Rybnitsa. Daar ontmoetten ze elkaar en besloten ze samen om een ​​band te vormen. DoReDoS won vervolgens verschillende songfestivals en wedstrijden. 

In september 2017 ontving de groep een onderscheiding van de president van het land;  'De geëerde artiest van Moldavië'. Ook in Sochi, Rusland, trok DoReDoS de aandacht van de Russische singer/songwriter Philipp Kirkorov. De band heeft twee keer eerder geprobeerd Moldavië te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in 2015 en 2016 maar werd het nummer niet gekozen. In 2018 probeerde DoReDoS het opnieuw en werden ze geselecteerd om Moldavië te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2018 met het lied 'My Lucky Day'.

Het nummer is gecomponeerd door Philipp Kirkorov en John Ballard. Het Moldavische trio brengt elke dag elke dag een ritme in hun hart, met een melodie in hun ziel en met muziek in hun leven in het algemeen. Alle drie de kunstenaars zijn gepassioneerde individuen. 

blockquote
Om te slagen, heeft men een doel en een strategisch plan nodig. En natuurlijk een vast geloof in dromen, doorzettingsvermogen en hard werken
DoReDos

DoReDos is met het nummer 'My Lucky Day' te zien in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 10 mei 2018. 

Deel dit artikel