Montenegro stuurt dit jaar Vanja Radovanović naar het Eurovisie Songfestival in Lissabon. De zanger werd geboren op 28 oktober 1982 en studeerde piano op een gerenommeerde muziekschool in Montenegro.

Vanja zit al 14 jaar in de muziekindustrie, zowel als auteur als uitvoerder van zijn eigen liedjes. Zijn eerste publieke optreden was in 2004 op het 'Budva Music Festival', waar hij deelnam met het nummer "Dripac", en hij won de prijs voor de beste debutant. Het jaar daarop nam hij deel aan het 'Radio Festival' van Servië en Montenegro met het lied "Izvini ne mijenja ljude". Hij maakte zijn eerste videoclip voor dit nummer.

Eind 2007 bracht hij een nieuwe single uit met de naam "Pričaj dodirom" en promootte deze. In 2008 bracht hij een album uit met dezelfde titel, en dit was één van de best verkochte albums in Montenegro. De videoclip voor de hoofdsingle van dit album is gemaakt in samenwerking met het Instituut voor onderwijs en rehabilitatie van personen met een verminderd gehoor, dat is gevestigd in Kotor. Vorig jaar bracht hij zijn tweede solo-album uit, getiteld "Svi životi moji".

Vanja is gelukkig getrouwd en is vader van twee kinderen - David en Iskra.

Hij gaat dit jaar op het Eurovisie Songfestival in de tweede halve finale Montenegro vertegenwoordigen met het zelfgeschreven 'Inje'.=

Deel dit artikel