Over een week sluit de inzendtermijn voor het insturen van een song voor het Eurovisie Songfestival 2023 in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf woensdag 31 augustus buigt de selectiecommissie zich over alle inzendingen en die kent dit jaar twee nieuwe namen. DJ en muziekkenner Carolien Borgers en Songfestivalkenner Hila Noorzai worden toegevoegd en maken het selectieteam compleet. 

Al jaren doet Nederland het goed op het Eurovisie Songfestival en halen de inzendingen de finale. De selectiecommissie bestaande uit liefhebbers en kenners van de muziek- en entertainmentbranche zet hierin de eerste stap door alle inzendingen te beluisteren en te beoordelen om uiteindelijk samen 1 inzending te kiezen. Eric van Stade (algemeen directeur AVROTROS), Cornald Maas (commentator, songfestivalexpert) en Jan Smit (commentator, presentator) blijven onderdeel van de selectiecommissie en ook Sander Lantinga (radio-dj) maakt nog steeds onderdeel uit van het team. De commissie wordt vanaf nu versterkt door AVROTROS-dj Carolien Borgers en presentatrice en (voormalig) radio-dj Hila Noorzai.

Eric van Stade (algemeen directeur AVROTROS): “Dat jonge talentvolle artiesten net zoveel kans maken geselecteerd te worden als een gevestigde naam blijkt wel uit de artiesten die de afgelopen jaren namens Nederland op het grootste muziekpodium van Europa stonden. De commissie selecteert echt op basis van de beste en meest geschikte song en ik ben blij dat we bij deze moeilijke keuze versterking krijgen van Carolien en Hila.” 

Over Carolien Borgers

Carolien haar liefde ligt bij Nederlandse muziek. In haar radioprogramma Muziekcafé (NPO Radio 2) ontvangt ze een breed scala aan artiesten van Nederlandse bodem. Daarnaast heeft ze goed gevoel voor het herkennen van jong talent. Naast DJ is Carolien ook zangeres en cabaretier. 

Over Hila Noorzai

Hila was in 2021 moderator tijdens het Songfestival in Rotterdam en presenteerde vorig jaar de Voorbeschouwing van het Songfestival vanuit Turijn. Daarvoor heeft ze jaren als radio-dj gewerkt en beschikt ze over een enorme muziekkennis. 

Carolien en Hila hebben een enorme liefde voor het Songfestival en maken daarmee het team van de selectiecommissie voor dit jaar rond. Zij vervangen na drie jaar Coen Swijnenberg en Joyce Hoedelmans. 

Deel dit artikel