Alexander Rybak (31) is een oude bekende. Hij kreeg grote bekendheid in Europa toen hij in 2009 het Eurovisie Songfestival voor Noorwegen won met het nummer 'Fairytale'. Hij haalde hiermee een recordaantal aan punten: 387, en daarmee heeft hij een historische zege achter zijn naam staan.

Het Eurovisie Songfestival is altijd blijven kriebelen bij Alexander. Tijdens de finale in Stockholm in 2016 was hij zelfs tijdens de show in de interval act kort te zien met het nummer 'Fairytale'. Sinds zijn winst op het Songfestival in 2009 is Alexander Rybak druk aan het toeren geweest en is hij betrokken geweest bij diverse muzikale producties. 

Alexander is geboren in Wit-Rusland en op vijfjarige leeftijd met zijn familie geemigreerd naar Noorwegen. Sinds kleins af aan heeft hij een fascinatie voor de viool. Hij starte daarom al op jonge leeftijd met het spelen van dit instrument. In 2006 won hij met het eigen gecomposeerde 'Foolin' zelfs een Noorse talentenjacht. 

En nu doet Alexander voor de tweede keer mee aan het grootste liedjesfestijn van Europa met het nummer 'That's How You Write a Song' in de tweede halve finale op donderdag 10 mei. 

 Bekijk 'That's How You Write a Song' van Alexander Rybak in gebarentaal: 

Deel dit artikel