Met maar liefst 631 punten mag Kalush Orchestra zich de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2022 noemen! Het was ongelooflijk spannend tot de allerlaatste seconde! 

De uitslag begon met de jurypunten van Nederland die door Jeangu Macrooy werden gegeven. Na de bekendmaking van de jurypunten stond Oekraïne nog op de 4e plek met 192 punten en stond het Verenigd Koninkrijk eerste met maar liefst 283 punten. Nederland kreeg in totaal 129 punten van de vakjury, waarvan 12 van Italië. 

De publieksstemmen schudden de tijdelijke tussenstand op. Oekraïne kreeg 439 punten waardoor ze op de eerste plek belandde en ze de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2022 genoemd mogen worden!

Uitslag Songfestival Site.jpg
De uitslag van het Eurovisie Songfestival 2022
Uitslag Songfestival Site.jpg

S10 kreeg voor De Diepte 171 punten (129 punten van de jury en 42 punten van het publiek)  en eindigde op de 11e plek.

Stien: “Ik ben ontzettend dankbaar voor alle steun en de liefde die ik vanuit Nederland en Europa heb ontvangen. Dat doet mij heel veel. Het blijft een wedstrijd en natuurlijk had ik gehoopt op een iets hogere positie, maar ik kijk met een enorm blij en dankbaar gevoel terug op de hele periode. Ik heb meegedaan met mijn verhaal en op mijn manier. Samen met een geweldig team heb ik genoten van alles wat ik de afgelopen maanden heb mogen meemaken. Alle lieve reacties die ik daarop heb gekregen, doen mij heel goed. Ik heb mijn hart voor jullie opengesteld en daar heel veel voor terug gekregen. Bedankt daarvoor, heel veel liefs.”

Deel dit artikel