MELOVIN is gestart als een soort project en verscheen in 2012 in Odesa, Oekraïne. De naam komt van de combinatie van Halloween en de achternaam van de Britse modeontwerper Alexander McQueen.

MELOVIN deed aan een aantal populaire talentenjachten mee, zoals 'Ukraine's Got Talent' en de 'X-factor'. In 2015 is de artiest er eindelijk in geslaagd deelnemer te worden van het 6e seizoen van de Oekraïense 'X Factor' en uiteindelijk de overwinning op zijn naam te schrijven. De zanger was toen slechts 18.

MELOVIN nam ook tweemaal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In 2017 eindigde hij als derde en dit jaar werd hij de winnaar. Bij de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2018 deed MELOVIN niet alleen zijn eigen lied, maar was hij tevens toneelregisseur van zijn act. De artiest vermeldt dat hij zijn overwinning in de nationale selectie te danken heeft aan, onder andere, de actieve steun van zijn fans.

De grootste passies van de artiest zijn muziek, parfum en chemie. MELOVIN roept moed op om niet voor moeilijkheden te buigen, dromen waar te maken, van het leven te houden en ervan te genieten met zijn onvoorspelbare wendingen en omstandigheden.

De zanger weet heel goed dat er geen overwinningen zijn zonder mislukkingen. Zijn creatieve reis is precies zo geweest, zijn droom stap voor stap nastreven zonder faalangst. Dit is waar zijn nummer Under The Ladder over gaat. De artiest moedigt aan nooit te stoppen vanwege mislukkingen, omdat ze tijdelijk zijn, en om tegen elke verwachting in voor je droom te vechten.

Bekijk Melovin met 'Under de Ladder' in gebarentaal:

Deel dit artikel