Het Poolse duo Gromee en Lukas Meijer vertegenwoordigen in 2018 samen Polen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon.

GROMEE is één van de populairste Poolse dj's en producers. Hij woont in Krakau en werkt regelmatig samen met internationale zangers. Hij levert constant pop- en dancehits, die elk miljoenen audio- en videostreams bereiken. Hij heeft 'Double Platinum', 'Platinum' en 'Golden Records' ontvangen voor zijn talloze singles. In maart van 2018 heeft hij zijn debuutalbum uitgebracht: 'Chapter One'. GROMEE is ook een populaire live act die in uitverkochte clubs speelt, het podium deelt op muziekfestivals met Steve Aoki, Deorro en NERVO en die David Guetta, Enrique Iglesias, Alan Walker en ... Mariah Carey!

Gromee vertegenwoordigt Polen op het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon met zijn nieuwste hitsingle 'Light Me Up (feat. Lukas Meijer)'. De track werd gekozen via publiek en jurystemming tegen 9 andere kandidaten uit meer dan 200 ingediende nummers!

Lukas Meijer is een zanger en songwriter uit Stockholm, Zweden. Het grootste deel van zijn muzikale leven wordt gekenmerkt door zijn band 'No Sleep For Lucy'. Hier heeft hij zijn manier van zingen ontwikkeld en de manier waarop hij melodieën en teksten schrijft. De grootste kracht van Lucas is het in staat zijn om het juiste gevoel aan te passen aan elk nummer dat hij zingt, zonder zijn eigen karakter en stem te verliezen. Met zijn band had Lukas de eer om met veel getalenteerde mensen in de muziekindustrie te werken. Stevie Aiello (30 Seconds to Mars), Tommy Henriksen (Alice Cooper, Hollywood Vampires) en Grammy-genomineerde Mark Holman (Daughtry, Three Days Grace etc.) zijn slechts enkele van de namen waarmee Lukas en zijn band in de loop der jaren samenwerkten.

Lukas is altijd op zoek naar nieuwe plaatsen om te ontdekken op zijn muzikale radar. Schrijven met Gromee is een nieuwe ervaring, maar Lukas heeft geen compromis moeten sluiten over wat hij wil bereiken met het nummers. Een mix van zijn rock roots en Gromee's producties is een winnend concept gebleken.

Gromee en Lukas Meijer staan in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 10 mei 2018.

Bekijk 'Light me up' van Gromee feat. Lukas Meijer in gebarentaal:

Deel dit artikel