Een tweede kans voor Julia Samoylova. Ze werd geselecteerd om Rusland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 met het nummer "Flame is Burning", maar het gastland Oekraïne verbood haar deelname. Dit jaar gaat Julia dus in de herkansing.

In juni 2009 ging Jessika op reis naar Engeland. Ze begon haar eerste debuut in Roger Courtney's open mike-muziekclub in Portsmouth. Haar repertoire was zo indrukwekkend dat ze werd gevraagd om, de week erna, nogmaals in dezelfde pub op te treden. Daarna is het balletje gaan rollen. 

Julia Samoylova werd geboren in Ukhta, een klein industrieel stadje in het noorden van Rusland, op 7 oktober 1989. Als zanger, componist en songwriter heeft ze meerdere muziekwedstrijden gewonnen, zowel in Rusland als in het buitenland. Ze was de nummer twee van de Russische versie van The X Factor en nam deel aan de openingsceremonie van de Paralympics 2014. Julia zit sinds haar kindertijd in een rolstoel. Ze kijkt altijd onbevooroordeeld naar haar eigen acties, weigert beklaagd te worden en leeft een vol leven.

Met haar nummer 'I won't break' vertegenwoordigt Julia Rusland in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. 

Deel dit artikel