Vanuit het Palazzo Madama e Casaforte degli Acaja in Turijn vond vandaag de loting plaats voor de landindeling van de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2022. Zangeres S10, die komende editie Nederland gaat vertegenwoordigen op het grootste liedjesfestival ter wereld, strijdt op 10 mei 2022 voor Nederland in de eerste halve finale. 

Nieuw creatieve team 

Momenteel bereiden S10 en AVROTROS zich voor op de competitie en wordt de Nederlandse delegatie gevormd. Zo is er komende editie een nieuw creatief team, onder anderen bestaande uit Wouter van Ransbeek, Marnix Kaart en Henk Jan van Beek. 

Als creative supervisor is Wouter van Ransbeek aangesteld, voorheen creatief directeur van het Internationaal Theater Amsterdam. Wouter bedenkt samen met S10 het concept van de act en houdt dit jaar toezicht op het creatieve proces. 

Marnix Kaart is aangetrokken als regisseur. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van grote tv-shows en live events, met als hoogtepunt de regie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam afgelopen jaar. Met zijn creatieve geest en zijn ervaring aan de organisatorische kant van het Eurovisie Songfestival kan Marnix de vertaalslag maken van een bijzonder concept naar een optisch onvergetelijk optreden. 

Henk Jan van Beek buigt zich voor Nederland op het Eurovisie Songfestival over het lichtontwerp. Geen onbekend terrein voor hem, want ook Henk Jan werkte afgelopen jaar mee in Rotterdam en was in 2017 al eens onderdeel van de Nederlandse delegatie als lichtontwerper. Met tientallen projecten in zowel binnen- als buitenland heeft de ervaren van Beek zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei vinden de halve finales plaats; op zaterdag 14 mei de grote finale van het Eurovisie Songfestival. Met welk nummer S10 Nederland vertegenwoordigt is nog niet gecommuniceerd. Dit wordt op een later moment bekendgemaakt. 

Deel dit artikel