Mikolas Josef, componist, producer, zanger, multi-instrumentalist en regisseur van muziekvideo's, groeide afwisselend op in Praag en Znojmo.

clock update
Mikolas Josef is door naar finale!

Op dinsdag 8 mei heeft Mikolas Josef zich voor Tsjechië gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 

Hij woont nu voornamelijk in Wenen. Mikolas komt uit een muzikaal gezin, hij speelt gitaar sinds hij 5 jaar oud is. Hij studeerde af aan de Engelse middelbare school in Praag en hoewel zijn studiecijfers goed genoeg waren om naar prestigieuze UK Colleges te gaan, koos hij ervoor om niet te blijven studeren, maar om door te gaan met zijn muzikale carrière.

Op 17-jarige leeftijd won hij de hoogste verdienstelijke prijs van de London Academy of Music and Dramatic Arts, de gouden medaille met onderscheiding voor solo acteren. Hij heeft echter nog geen acteercarrière opgepikt. Vlak voordat hij aan zijn muzikale carrière begon, werkte hij een jaar als internationaal model voor grote wereldwijde modemerken. Hij sneed zijn veelbelovende modellencarrière af en verwierp praktijken binnen de industrie.

Nadat hij de modellenwereld verliet, ging hij naar Europese steden, waaronder Oslo, Zürich, Hamburg, Wenen en Praag, waar hij de kost verdiende als straatmuzikant. Na een jaar reizen investeerde hij zijn spaargeld in zijn creatieve werk, wat in 2015 resulteerde in zijn eerste single en videoclip "Hands Bloody".

Hij werd bekender bij Tsjechische fans na zijn tweede single "Free". Dit nummer is gerangschikt als het 4e meest gespeelde lokale nummer in Tsjechië. De single "Believe" hield de topgroef van de meest prestigieuze Tsjechische hitparade, de Evropa 2-muziekkaart, gedurende 3 weken. Na de Believe-single verhuisde Mikolas naar Wenen, uitgenodigd door de beroemde Europese sound-mix engineer Nikodem Milewski, die later, in Mikolas 'woorden, zijn' muzikale mentor 'werd. Milewski, die nauw samenwerkt met de beste van Europa, waaronder Felix Jaehn, Sam Smith, Klangkarusell en vele anderen, werkten ook met Mikolas aan zijn nieuwste single "Lie to Me".

En met 'Lie to Me' is Mikolas te zien in de eerste halve finale op dinsdag 8 mei. 

Bekijk 'Lie to Me' van Mikolas Josef in gebarentaal:

Deel dit artikel