Stien den Hollander, S10, doet dit jaar mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer De Diepte. In deze documentaire, gemaakt voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival, wordt S10 gevolgd op weg naar het Eurovisie Songfestival in Turijn. Hoe bereidt ze zich voor? 

De Songfestivalkriebels kwamen vorig jaar toen S10 het Eurovisie Songfestival met Maneskin aan het kijken was: "Ik zag het Eurovisie Songfestival vorig jaar op televisie en toen dacht ik: dit wil ik ook! Meedoen aan het Songfestival zal toch niet onmogelijk zijn?"  Ze plaatste toen op de avond van de finale een Tweet waarin ze haar volgers vroeg hoe ze ervoor kon zorgen dat ze het jaar daarop mee zou kunnen doen aan het Eurovisie Songfestival. In 'Dit is S10' komt ook de selectiecommissie aan het woord waarin ze vertellen hoe deze selectieprocedure is gegaan en waarom de keuze dit jaar is gevallen op S10. 

blockquote
Ik zag het Songfestival vorig jaar op televisie en toen dacht ik: ik wil dit ook!
S10

Videoclip en bekendmaking

We volgen de zangeres bij de opnames van de videoclip waarin ze vertelt hoe deze clip tot stand is gekomen. Ook zijn we bij het spannende en emotionele moment dat haar lied voor het eerst aan het grote publiek en aan haar familie, vrienden en collega's wordt gepresenteerd in het Tuschinksi Theater in Amsterdam. Hoe ziet S10's weg naar Turijn eruit? En hoe bereidt ze zich voor op wat gaat komen?  

Uitzending: zaterdag 7 mei om 23.10 uur op NPO 3, daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start - (herhaling op zondag 8 mei om 22.30 uur en maandag 9 mei om 22.15 uur)

Deel dit artikel