Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland met 'Birth of a New Age' op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. Volg hier zijn, en #TeamJeangu's avonturen in aanloop naar de finale in Rotterdam.

13 mei 2021: Eerste repetitie

Vandaag had #TeamJeangu zijn eerste repetitie in Ahoy. Hij blikt terug op een goede eerste repetitie. 

14 mei 2021: Ochtendroutine

Jeangu deelt op zijn Instagram een exclusieve kijk in zijn ochtendroutine: 

17 mei 2021: Openingsceremonie

De officiele start van het Eurovisie Songfestival is de openingsceremonie. Alle deelnemers worden dan ontvangen op de turquoise loper. Jeangu neemt je mee samen met zijn backingvocalisten A Milli, Xillan en danser Gil over de loper. Daar dansten niet alleen zij, maar een hoop andere deelnemers op 'Birth of a New Age'.

18 mei 2021: Tweede repetitie

Vandaag heeft Jeangu de tweede repetitie, ook wel dress rehearsal genoemd. Via een vlog neemt hij je mee op deze bijzondere dag. 

18 mei 2021: Jeangu in eerste halve finale

Omdat Jeangu Macrooy pas voor het eerst in de finale van het Eurovisie Songfestival optreedt kreeg men in de eerste halve finale alvast een sneak peak: 

19 mei 2021: Live Hotel Session en Q&A

Via een livestream op YouTube en Instagram gaf Jeangu Macrooy een intieme hotel sessie en Q&A. Hij speelt o.a. zijn nummer 'Grow', dat eigenlijk in 2020 zou meedoen aan het Eurovisie Songfestival, en natuurlijk 'Birth of a New Age' waarmee hij Nederland dit jaar vertegenwoordigt.

 22 mei 2021: Lieve succeswensen en backstage bij de jury final

Het bijna 'The moment of truth' voor Jeanguy Macrooy. In de laatste dag voor de finale ontvangt hij van NPO Radio 2 DJ Bart Arens succeswensen van vrienden, familie en collega's en neemt hij je mee achter de schermen bij de jury final. Geniet je mee? 

23 mei 2021: De finale

Vandaag is de dag waar heel TeamJeangu maanden naar toe heeft gewerkt, de grote finale. Jeangu geniet met volle teugen. 

Deel dit artikel