De producers van het Eurovisie Songfestival hebben besloten... Waylon zingt als achtste in de line-up op donderdag 10 mei zijn 'Outlaw In 'Em'.

Sinds 2013 wordt de startvolgorde niet meer bepaald door loting, maar door de producers van het festival. Hierdoor zorgen ze ervoor dat het voor de kijker afwisselend blijft om naar te kijken... zodat je niet bijvoorbeeld twee ballads achter elkaar krijgt. Waylon zit tussen Moldavië en Australië in. 

Startvolgorde-eurovisie-songfestival.jpg
Startvolgorde Eurovisie Songfestival 2018
Startvolgorde-eurovisie-songfestival.jpg

Het AD sprak met Cornald Maas over deze startpositie: "De twee nummers voor ons zijn totaal anders dan Outlaw In 'Em. Rusland doet mee met een midtempo nummer dat zonder al te veel overtuiging wordt gebracht, Moldavië stuurt een soort jaren zeventig ballroom-lied. Daar zal vast publiek voor zijn, maar ik denk niet dat het gaat scoren bij de vakjury's. De vier, vijf landen die goed liggen - Noorwegen, Nederland, Zweden, Australië en Oekraïne - zijn door de organiserende omroep en de EBU op de meest kansrijke plekken gezet. Dat lees ik tenminste af uit deze volgorde."

Benieuwd naar de gehele volgorde? Eurovision heeft de tweede halve finale voor je op een rij gezet:

Deel dit artikel