ALEKSEEV (artistieke naam van Nikita Alekseev) werd geboren op 18 mei 1993 in Kiev, Oekraïne.

Als tienjarige jongen begon hij al met muziek maken en startte hij op zijn basisschool een jongensband. Beroemde westerse muzikanten Queen, Led Zeppelin, Pink Floyd, Lenny Kravitz, Michael Jackson en Justin Timberlake waren een inspiratiebron voor zijn creativiteit. In 2010 ging ALEKSEEV naar de universiteit en besloot hij ​​marketeer te worden, maar hij kon niet leven zonder muziek en creëerde de studentenmuzikale groep "Mova" die voornamelijk de liedjes van Red Hot Chili Peppers speelde.

Op 18-jarige leeftijd probeerde de toekomstige kunstenaar eerst in het populaire muziekproject 'Voice of the Country' (Oekraïne) te komen, maar slaagde hij niet voor de audities. In 2014 besloot hij het opnieuw te proberen en tijdens 'blind auditions' bracht de beroemde zanger Ani Lorak, hem een ​​kans en een ticket voor zijn toekomstige succesvolle carrière. Ondanks het feit dat ALEKSEEV de show niet won, werd hij de meest populaire en succesvolle deelnemer aan het programma.

ALEKSEEV heeft daarna niet stil gezeten en bracht het nummer 'Drunk Sun' ("Пьяное солнце") uit. Het werd een ongekende hit in Oost-Europa, kreeg de status van platina en 100.000.000 downloads op iTunes. De officiële video heeft ongeveer 35 miljoen views op YouTube.

Tegen het einde van 2017 liep ALEKSEEV's agenda vol met boekingen in meer dan 20 landen, inclusief uitverkochte zalen in Israël, Moldavië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Estland, Wit-Rusland, Rusland, Letland, Duitsland, Turkije, Egypte, etc. Tegenwoordig is ALEKSEEV één van de meest succesvolle en bekendste artiesten van de nieuwe muzikale generatie. Al zijn liederen en uitvoeringen hebben één boodschap - met de hulp van zijn stem mensen hun beste emoties en gevoelens te laten tonen. En tegelijkertijd is het belangrijkste doel van deelname aan Eurovisie Songfestival om zijn eigen gevoelens en emoties te delen met miljoenen kijkers in heel Europa. ALEKSEEV hoopt dat één van hen zijn vader zal zijn, die hij nog nooit eerder heeft gezien, en dat ze met hulp van Eurovision elkaar zullen vinden.

ALEKSEEV staat met FOREVER in de eerste halve finale op dinsdag 8 mei in Lissabon.

Deel dit artikel