“Elke muzikant droomt ervan om ooit op een podium als dit te spelen, het kost jaren werk voor een moment als dit en we zijn van plan er elke minuut van te genieten", zegt indiepop-duo Zibbz.

Coco en Stee, samen Zibbz, hebben hun muzikale talenten voor het eerst gecombineerd in 2008 en hebben sindsdien samengewerkt. Ze beschrijven zichzelf als soulmates - zowel op als naast het podium.
"Stones" is een pittig nummer dat Coco, 32, en Stee Gfeller, 30, samen met de Canadese hit songwriter Laurell Barker, hebben geschreven. Het heeft een duidelijke boodschap. De broers en zussen schamen lafaards die anderen pesten, en doen een beroep op ons allemaal om anderen te laten leven zoals ze willen. 

blockquote
Pesten houdt mensen tegen om te dromen, om hun ware zelf te zijn, en om echt te leven, het gebeurt op de schoolplein, op het internet en natuurlijk is het ook een vorm van pesten
Zibbz

Coco en Stee zijn net zo ongefilterd en met beide benen op de grond, omdat ze gepassioneerd zijn en hun eigen weg willen inslaan zonder vragen of compromissen te sluiten. Als kinderen van een muzikaal gezin werd het podium al snel hun tweede thuis. In tegenstelling tot nu hadden ze in het begin verschillende plannen. Terwijl Coco afstudeerde aan Laine Theatre Arts School in Londen, toerde met shows zoals "We will Rock You" en "Art on Ice", en bekende artiesten ondersteunde met haar onmiskenbare huskystem, had Stee al verschillende keren de Zwitserse drumkampioenschappen gewonnen tegen de leeftijd van 12 en richtte zijn eigen rockband op. Vervolgens bundelden ze de krachten als Zibbz, filmden ze vijf seizoenen van hun eigen reality-tv-programma, werkten ze samen met een hoop artiesten waaronder LP, Fergie, Brian May, Drew Cole en Donna Summer en produceerden ze twee albums "Ready! Go!" (2013) en "It Takes A Village" (2017) in hun thuisstudio in Los Angeles. De laatste staat op nummer 11 in Zwitserland!

Als een zelfgemaakte band schrijven Coco en Stee niet alleen hun eigen muziek, maar spelen ze ook meerdere instrumenten en produceren / bewerken ze hun eigen videoclips. Hun favoriete ding om te doen is echter om ideeën te ontwikkelen tot liedjes en de menigte op te blazen tijdens hun live-optredens - in hun geadopteerde stad Los Angeles, thuis in Zwitserland of zelfs in Lissabon. "We hadden nooit gedacht dat we ooit het juiste nummer voor het Eurovisie Songfestival zouden hebben, maar nu de show steeds diverser en edgy is geworden, geloven we echt dat we de kans hebben om Zwitserland naar de finale te halen. wees een droom die uitkomt! 

Zibbz treden op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 8 mei.

Deel dit artikel