Vast panellid Maxim Hartman gaat de strijd aan met Britt Dekker, onder leiding van caberatier Stefano Keizers om de motivatie wat op te schroeven is er een prijs...­

Grote wetenschappers zien zichzelf vernoemd op ziekenhuizen of viaducten, die eer is ook weggelegd voor de winnaar van Experimensen: Gaston heeft een konijnenhok geregeld, de naam van de winnaar zal tot in de eeuwigheid verbonden zijn met het hok. Stefano heeft zijn hele leven als de wens om volledig linkshandig te zijn. Nadat hij een poging doet om de testikels van een stier te scheren zal hij proberen zonder bloed te vergieten zijn snor af te scheren.

Ook Britt Dekker kan zich niet voorstellen hoe het is om ineens met je linkhand alles te moeten doen... zo ook naar de toilet gaan:

Tijdens het grote experiment nemen twee groepen experimensen het tegen elkaar op, wie gaan er dankzij een wetenschappelijk onderzoek winnen? De ouderen of de jongeren? Uit onderzoek blijkt dat aanrakingen ervoor zorgen dat obers meer fooi verdienen. Stefano gaat de strijd aan met gediplomeerde obers, lukt het om meer fooi te krijgen of ontaardt de strijd in een puinhoop? En het spelletje 'komt ie klaar of niet?' wordt gespeeld. Alles wat je altijd al wilde weten en wetenschappelijk verantwoordelijk getoetst door Anna Gimbrere.

Kijk maandag 28 januari om 21.20 uur naar aflevering 2 van Experimensen!

Deel dit artikel