Lucille Werner en Özcan Akyol gaan de strijd met elkaar aan. Dit doen zij onder leiding van cabaretier Stefano Keizers. Net als de voorafgaande uitzendingen gaat de winnaar met een prijs naar huis.

Deze aflevering is maandag 20 april om 21.25 uur te zien op NPO 3, daarna is de uitzending terug te kijken op deze pagina.

Stefano Keizers probeert de plasticsoep in de oceanen te lijf te gaan. Dit doet hij door middel van zwavelzuur, maagzuur, aceton én gootsteenontstopper. Oftewel, lukt het hem om plastic op te laten lossen? Om alle vragen te kunnen beantwoorden geeft wetenschapsjournaliste Anna Grimbrère een toelichting. 

Tel de doodgeslagen muggen

In deze aflevering slaat Stefano muggen dood, maar hoeveel zijn het er? Deel je antwoord op social media met de #Experimensen en maak kans op een spelcomputer!

Zelfstudie

Stefano brengt één hele nacht met meer dan 200 muggen door. Waarom? Uit onderzoek blijkt dat muggen binnenkort immuun worden voor DEET, het sterkste insectenwerende middel. Stefano is op zoek naar een alternatief product en smeert zijn lichaam in met jam, kokosolie, citroensap en een puree van rode muggenlarven. Welk lichaamsdeel heeft de volgende ochtend de minste bulten?

Het land van de verliezers

Verliezen Nederlanders werkelijk altijd? Zit het in onze genen? Om dit te testen nodigt Stefano een Nederlander, Duitser en Italiaan uit. Hun sperma gaat de strijd met elkaar aan. Op deze manier kun je bij de bron zien of er verschil is in winnaarsmentaliteit. De spanning is enorm, welke van deze drie nationaliteiten presteert het beste? Wordt het de nuchtere Nederlander, de flamboyante Italiaan óf toch de degelijke Duitser?

De beroemde, glazen piramide

Blijf je beter kleven zodra je vingers gerimpeld zijn? Stefano duikt terug naar 1992 en glijdt net als Jackie Chan van de beroemde glazen piramide.

Deel dit artikel