Onder leiding van cabaretier Stefano Keizers gaan presentatrice Emma Wortelboer en acteur Pim Muda deze aflevering de strijd met elkaar aan. De prijs van deze week? De Band Zonder Naam heeft uiteraard nog geen naam, maar na deze uitzending wel! Frontman Jan Keizer vernoemd de band naar de winnaar. Wordt dit Emma of toch Pim?

Deze aflevering is maandag 11 mei om 21.25 uur te zien op NPO 3, daarna is de uitzending terug te kijken op deze pagina.

In deze aflevering onderzoekt Stefano Keizers of je een alcohol blaastest kunt omzeilen, is hij op zoek gegaan naar een bijzonder diersoort én heeft hij er alles aan gedaan om een Drentse viswedstrijd in het water te laten vallen. Om alle vragen te kunnen beantwoorden geeft wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère ook deze week weer een toelichting.

Zelfstudie

In verre landen worden er nieuwe diersoorten ontdekt. Dat is slecht voor het milieu en daarom is Stefano Keizers dichterbij huis op zoek gegaan naar een nieuw soort. Lukt het Stefano om op een bijzondere wijze nieuwe bacteriën te creëren?

Links of rechts?

Uit onderzoek blijkt dat kiezers alleen op basis van het gezicht kunnen bepalen of een politicus links of rechts is. Maar het zou geen Experimensen zijn als Stefano niet zijn eigen draai aan dit onderzoek geeft. Kunnen politici Frits Huffnagel van de VVD en Sharon Gesthuizen van GroenLinks aan het gezicht van de kiezers bepalen op welke partij zij stemmen?

Alcohol blaastest omzeilen

Kun je een alcohol blaastest omzeilen? En met welk middel zou dit eventueel kunnen? Het is aan Emma, Pim en Anna om erachter te komen

Grunten

Uit onderzoek is gebleken dat tennissers die grunten vaker winnen. Stefano kan niet tennissen, dus probeert hij een viswedstrijd te winnen. Speelt het grunten een positieve rol tijdens de wedstrijd en gaat Stefano er hierdoor met de winst vandoor?

Deel dit artikel