Onder leiding van cabaretier Stefano Keizers gaan presentatrice Shelly Sterk en cabaretier Klaas van der Eerden de strijd met elkaar aan. Ook deze week gaat de winnaar weer met een prijs naar huis.

Deze aflevering is maandag 27 april om 21.25 uur te zien op NPO 3, daarna is de uitzending terug te kijken op deze pagina.

Stefano keizers staat stil bij de verjaardag van koning Willem-Alexander, zet de volksgezondheid op het spel om het laatste aandenken aan zijn oma veilig over de grens te krijgen én bedenkt samen met darter Co Stompé de ultieme metafoor voor een stroopwafel. Om alle vragen te kunnen beantwoorden geeft wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère een toelichting.

Zelfstudie

Samen met stagiair Hans gaat Stefano de strijd aan met de ervaren stroopwafelverkoper Arno. Lukt het ze om met metaforen meer stroopwafels te verkopen?

Tel de omgevallen blikken

Middels een oud-Hollands spel genaamd: blikken gooien staan Stefano, Anna en de panelleden uitgebreid stil bij de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Hoeveel blikken vallen er om in de uitzending? Deel je antwoord op social media met de #Experimensen en maak kans op een retro spelcomputer, inclusief een handtekening én foto van Stefano!

Stiekem vapen

Lukt het Shelly en Klaas om te voorkomen dat de detectoren afgaan terwijl zij stiekem aan het vapen zijn op de wc? Als dat maar goed gaat…

Het laatste aandenken aan Stefano's oma

Op een geheime locatie helpt scheikundige/uitvinder Uwe Dobberstein, Stefano met het smokkelen van goud. Op deze manier wil Stefano bewijzen dat alchemie wél bestaat. Lukt het hem om de ketting van zijn oma de grens over te krijgen?

Deel dit artikel