Onder leiding van cabaretier Stefano Keizers gaan actrice Tina de Bruin en rapper Keizer deze aflevering de strijd met elkaar aan. De prijs van deze week? Een eigen tegeltje op het Elfstedenmonument in Friesland! 

Deze aflevering is maandag 18 mei om 20.55 uur te zien op NPO 3, daarna is de uitzending terug te kijken op deze pagina.

In deze aflevering wordt Stefano tot over zijn oren verliefd op een paard, probeert hij miraculeuze wonderen te verrichten in Heel Holland Bakt én traumatiseert hij een goudvis. Om alle vragen te kunnen beantwoorden geeft wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère ook deze week weer een toelichting.

Zelfstudie: mirakelbessen

Stefano gaat proberen de winnaar van Heel Holland Bakt, Meester Patissier Hans, te verslaan. De ingrediënten die Stefano en Hans mogen gebruiken zijn onder meer augurken, rolmops en ketchup. Stefano gebruikt ook nog een geheim ingrediënt. Wie maakt het lekkerste gerecht?

Goudvis conditioneren

Kun je een goudvis conditioneren, oftewel, trucjes leren? Met een lamp en wat voer wordt een experiment uitgevoerd met een goudvis in een pierenbadje. Lukt het de goudvis naar het licht te laten zwemmen?

Krijg je een paard van je baas als je huilt? 

Krijg je meer van je baas gedaan als je huilt tijdens een onderhandeling? Om net als Britt Dekker een paard van zijn baas cadeau te krijgen, gaat Stefano in de leer bij actrice Monic Hendrickx. Kan zij hem leren huilen, zodat Stefano van zijn baas een paard krijgt?

Deel dit artikel