In deze aflevering gaan Wilfred Genee en Leonie ter Braak de strijd met elkaar aan. Dit doen zij onder leiding van cabaretier Stefano Keizers. Wat de panelleden kunnen winnen? Een hondenuitlaatveldje vernoemd naar de winnaar. 

Deze aflevering is maandag 13 april om 21.25 te zien op NPO 3, daarna is de uitzending terug te kijken op deze pagina.

Tel de paaseieren in de uitzending

Deze aflevering van Experimensen vind je verborgen paaseieren. Tel de paaseieren en deel het aantal op social media via #Experimensen. Wie weet win jij een hele bijzondere prijs.

Hoe kun je legaal valsspelen?

Verder in deze aflevering leert Stefano zijn teelballen een stuk beter kennen tijdens een experiment waarbij drie legale manieren van valsspelen worden uitgetest. Stefano laat zijn ballen afknijpen met een riempje, waardoor zijn bloedsomloop zou worden gestimuleerd. Welke wielrenner gaat als eerste over de finish?

Paradijs van chocola

Ook bezorgt hij een groep inhalige kinderen de mooiste dag uit hun leven. Stefano onderzoekt of je van chocola vrijgevig wordt en probeert de knuffels van de kinderen te bemachtigen door ze heel veel chocola te geven.

Experimensen

In deze panelshow, waarin wetenschap en humor elkaar ontmoeten, brengt cabaretier Stefano Keizers wetenschappelijk nieuws mee. Hij staat stil bij feiten, studies en opvallende onderzoeken en legt ze onder een vergrootglas van absurditeit en verbazing. Elke week zijn er twee nieuwe bekende panelleden te gast die zich buigen over de vragen van Stefano. Wetenschapper Anna Gimbrère licht het juiste antwoord toe. Deze aflevering zijn Leonie ter Braak en Wilfred Genee te gast.

Deel dit artikel