Leiding geven is niet altijd makkelijk… En het uitdelen van dienstbevelen gaat de een beter af dan de ander. In Flikken Maastricht hebben we verschillende hoofdinspecteurs gezien. Bekijk de compilatie met mooiste momenten van de hoofdinspecteurs.

Ellis Flamand

In het eerste seizoen maken we kennis met Ellis Flamand. Zij is dan hoofdinspecteur. Ze is een zorgzame maar ook strenge teamchef en gaat helemaal voor haar carrière. De rol werd gespeeld door Will van Kralingen. Wegens ziekte verlaat zij de serie en komt ze in het vijfde seizoen terug als teamchef. In seizoen 6 gaat haar personage met pensioen. In 2012 overlijdt Will van Kralingen aan de gevolgen van borstkanker.

Flikken-Maastricht-Flamand-officier.jpg
Bron: AVROTROS
Wil van Kralingen als Ellis Flamand
Flikken-Maastricht-Flamand-officier.jpg

Eugène Hoeben

In de periode dat Flamand niet in de serie te zien is, neemt hoofdinspecteur Eugène Hoeben het van haar over. Hoeben is een strenge chef en houdt zich strikt aan de regels. Hij kan het goed vinden met het team maar hij en Wolfs botsen regelmatig. Eugène Hoeben werd gespeeld door acteur Helmert Woudenberg.

Flikken-Maastricht-Hoeben-officier.jpg
Bron: AVROTROS
Helmert Woudenberg als Eugène Hoeben
Flikken-Maastricht-Hoeben-officier.jpg

Frieda Mechels

Nadat Hoeben gepromoveerd wordt in seizoen 6, neemt Frieda Mechels het stokje van hoofdinspecteur over. Ze heeft een strenge manier van werken maar is tegelijkertijd ook erg begaan met haar team. In het dertiende seizoen wordt ze dood gevonden in haar achtertuin. Ze bijkt vermoord met vergiftigde whisky. Actrice Ria Eimers nam de rol van Friede Mechels op zich. 

Flikken-Maastricht-Mechels-officier.jpg
Bron: AVROTROS
Ria Eimers als Frieda Mechels
Flikken-Maastricht-Mechels-officier.jpg

Marlies Kamphuis

Hoofdcommissaris Marlies Kamphuis, gespeeld door Antoinette Jelgersma, kennen we inmiddels al van seizoen 11. Ze doet dan haar intrede in verband met een onderzoek naar Jens Bols. Na het overlijden van Frieda Mechels wordt Kamphuis teamchef. Ze wil het allemaal anders aanpakken en is vrij streng. 

Flikken-Maastricht-Kamphuis-officier.jpg
Bron: AVROTROS
Antoinette Jelgersma als Marlies Kamphuis
Flikken-Maastricht-Kamphuis-officier.jpg

Kijk boven dit artikel naar een compilatie van een paar mooie fragmenten van deze hoofdinspecteurs. 

Deel dit artikel