In september 2007 ging Flikken Maastricht van start. Vrijdag 20 maart 2020 wordt de 150ste aflevering uitgezonden. De populaire politieserie kent inmiddels maar liefst 14 seizoenen en de 15de is aangekondigd. Een blik terug in de tijd.

'De ambitieuze en aantrekkelijk politierechercheur Eva (Angela Schijf) moet in eerste instantie niets hebben van Floris Wolfs (Victor Reinier), de ervaren collega uit Amsterdam die haar nieuwe partner wordt. Terwijl de strijd tegen de misdaad in en rond het prachtige Maastricht steeds heftiger wordt, groeien zij echter meer naar elkaar toe.'

Met deze tekst werd Flikken Maastricht in 2007 aangekondigd.

De allereerste scéne van Flikken Maastricht

Gouden Televizier-Ring

De serie kent een trouwe achterban waarvan velen de al vanaf de eerste aflevering kijken. In 2014 verkoos het Nederlandse publiek, waaronder deze trouwe groep fans, Flikken Maastricht tot beste programma van dat afgelopen tv-seizoen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Een bedankje voor het kijken en stemmen was er in de vorm van een speciale video.

Flikken Maastricht bedankt kijkers in 2014 met 'Fleva' video

Fleva is een samenvoeging tussen Floris Wolfs en Eva van Dongen en staat voor de liefdesperikelen tussen de twee. Zal het er ooit van komen?

Personages Flikken Maastricht

Het vaste team van Flikken Maastricht bestaat uit rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier), Eva van Dongen (Angela Schijf) en agenten Marion Dreesen (Oda Spelbos) en Romeo Sanders (Sergio IJssel). De hoofdinspecteur is door meerdere acteurs gespeeld.

Bekende Nederlanders

De bij- en gastrollen worden vaak gespeeld door bekende Nederlanders. Een enkeling hiervan speelde zichzelf, zoals André Rieu, Jan Smit en Frans Bauer. 

Pieken en dalen

Wolfs, Eva en de andere personages hebben inmiddels al heel wat meegemaakt. Van verdrietige momenten tot spannende en mooie momenten.

→ Alle verhaallijnen van Flikken Maastricht op een rij

Verhaallijn 150ste aflevering

Een meisje met een barcode op haar arm getatoeëerd wordt dood gevonden. Ze blijkt terwijl ze op de vlucht was, op afschuwelijke wijze te zijn vermoord. Op haar lichaam wordt het DNA van een oude bekende aangetroffen: hof van assisen voorzitter Louis Dearden.

Wolfs en Eva zoeken Lies Dewulf op en krijgen met enige moeite de laptop van Louis Dearden mee. Later wordt er een tweede meisje met een barcode op haar arm gevonden. Ze werd vastgehouden in een huis nabij Maastricht, samen met nog meer meisjes. Wolfs en Eva gaan naar het huis, maar daar blijkt iedereen gevlogen. Onverwachte hulp komt van een Hongaarse liaison.

Marion vindt haar zus die terug is gekomen. De zus lijkt qua uiterlijk sprekend op Marion. Innerlijk is het een wereld van verschil.

 

Barcode, de 150ste aflevering van Flikken Maastricht, vrijdag 20 maart 2020 om 20.30 uur op NPO 1.

Deel dit artikel