De cowboylaarzen van Wolfs. Eva’s pruik met strakke paardenstaart en pony. Het politieuniform van Marion en Romeo. Zonder de kleding en het haar zou Flikken geen Flikken zijn. Juist die belangrijke details brengen het verhaal op beeld helemaal tot leven. Maar het gaat nog verder dan dat. Denk aan de make-up en de snij-, brand- en steekwonden. Als die er zo realistisch mogelijk uitzien, leef je nóg meer mee met de slachtoffers. In deze aflevering van Flikken de Podcast gaat Ben op onderzoek uit in de kledingkast van Flikken Maastricht.

Een onmisbaar element van het televisiemaken, de grime en kleding. Want het oog wil ook wat. Maar hoe komen de personages eigenlijk aan hun signature looks? Wie staan er elke ochtend in de bus alle wonden te grimeren? En wat is toch dat verhaal achter de cowboylaarzen van Wolfs? En, zonder Pietsie geen Eva.

Het verhaal achter de pruik van Angela

In aflevering 7 van Flikken de Podcast brengt Ben Prins een bezoekje aan het atelier van stylisten Mariëlle en Charissa, vertelt grimeur Roy alles over zijn twee-componenten brandwond, onthult Angela het verhaal achter haar pruik, ontdekken we het stijlicoon van Floris Wolfs en neemt continuïteitswonder Gwen ons mee door haar filmdraaiboek.

Ook agent Erik is weer van de partij, en vertelt hoe het kan dat de gloednieuwe politie-uniforms al vóór de officiële release te zien waren in Flikken. In Flikken de Podcast wordt alles duidelijk.

blockquote
Je gaat er als Angela in, je komt er als Eva uit
Angela Schijf over de touringcar

Luister nu naar Flikken de Podcast over kleding en grime

In deze aflevering van de podcast gaat het onder andere over aflevering 3 van seizoen 9, 'Truckstop'. Marion en Romeo dragen hier de nieuwste politiekleding. Deze aflevering kun je terugkijken via NPO Plus.

Deel dit artikel