Hoe hou je een politieserie met inmiddels meer dan 170 afleveringen spannend? Flikken Maastricht heeft een paar vaste ingrediënten: een misdaad, een politiebureau en het team bestaande uit onder andere rechercheurs Eva en Wolfs en agenten Marion en Romeo. Hoe zorg je ervoor dat dit leuk blijft? In de vierde aflevering van Flikken de Podcast dompelt Ben Prins zich onder in de verhaallijnen van de serie.

Waar halen de schrijvers de inspiratie voor alle misdaden vandaan? Wat bedoelen ze met 'de blauwe lijn'? En wie kwam er op het idee van FleVa, de romance tussen Wolfs en Eva.

Het schrijfproces

Scenarist Jan Harm Dekker vertelt alles over het schrijfproces en onthult hoe hij op nieuwe ideeën komt. Maar ook producent Rolf - die aan de wieg stond van Flikken Maastricht, regisseurs Martin en Pieter en acteurs Victor, Angela, Oda en Sergio laten van zich horen in deze aflevering.

Tranen op de set

Van eigenaarschap over de personages tot de chocomel van Eva, en van tranen op de set tot snuffelmomentjes: ontdek hoe de verhalen van Flikken al 16 seizoenen lang tot leven komen.

Wist jij dat Victor Reinier vanaf stap één betrokken was bij Flikken Maastricht? Hij wilde meewerken maar wel onder één voorwaarde...

Luister aflevering 4 van Flikken de Podcast, alles over de verhaallijnen

 In deze aflevering van de podcast gaat het onder andere over de verhaallijn in aflevering 9 van seizoen 7, 'Stockholm'. Deze kun je terugkijken via NPO Plus.

Deel dit artikel