Waar zou Flikken Maastricht zijn zonder art department? Geen plassen bloed, maar ook geen kandelaars, computerschermen en het bekende bord van pension De Ponti. Het is slechts een kleine greep uit de spullen waar de dames van het art department constant mee rondsjouwen. Je hoort er alles over in deze aflevering van Flikken de Podcast. 

Alle dossiers, foto's, brieven en logo's die je in beeld ziet worden speciaal voor Flikken Maastricht gemaakt. Wie dat doen hoor je in deze aflevering van Flikken de Podcast. Na het luisteren van deze podcast heb je nóg een reden om alle afleveringen nog eens goed te bekijken. 

Over alles is nagedacht

Wanneer je naar een aflevering van Flikken Maastricht kijkt dan lijkt alles te kloppen; het verwaarloosde huis van een verdachte of de geheime bunker van Eddie Wijnberg. Maar over álles wat je in beeld ziet, is nagedacht. Elke set moet een verhaal vertellen. De mensen van het art department zijn als eerste op de set om alles kloppend te maken. 

Marijke Brinkhof is art director, hoofd van het art department. Zij leest eerst de scripts en schrijft de dingen op die voor haar belangrijk zijn. Dan kan bijvoorbeeld een ingetrapte deur zijn of een brandend huis. Zij gaat samen met haar team op zoek naar de juiste locatie. 

Een verhaal vertellen

Voor de opnames controleert Marijke de set. Hangen de gordijnen goed? Liggen er dossiers op het bureau? Aan elk detail wordt gedacht. Dan komen de acteurs hun scène spelen en is Marijke alweer bezig met de volgende set.

‘Als ik in een huis kom denk ik wel eens: wat een zooitje is het hier. Maar dat kan dus heel goed het werk van Marijke zijn. De bewoners kunnen juist heel netjes zijn, maar dat zie ik op dat moment niet’, vertelt Angela in Flikken de Podcast. 

blockquote
Niet alleen het script, ook de set vertelt een verhaal
Art director Marijke Brinkhof

Luister aflevering 7 van Flikken de Podcast via jouw favoriete podcast app.

Deel dit artikel