Bij elk heldenverhaal hoort een schurk. Iemand die de wereld even flink door elkaar schudt, alles op losse schroeven zet, en de personages in gevaar brengt. De bad guy, de boef, de crimineel. Dat maakt een verhaal spannend. Flikken Maastricht kent een groot aantal bad guys. Ben Prins gaat in Flikken de Podcast op zoek naar het verhaal achter deze schurken.

Ben gaat in gesprek met Thomas Acda, hij speelde bad guy Daan de Vos. Een man die op het eerste oog heel aardig leek maar zich transformeerde tot ultieme boef.

blockquote
Een zalig karakter om te spelen
Thomas Acda over zijn rol als de doodenge Daan de Vos

Ook praat Ben met actuer Martijn Nieuwerf. Hij kroop in de rol van Bols, een heel correcte en wat rechtlijnige Officier van Justitie. Uiteindelijk werd hij een angstaanjagende man met slechte bedoelingen. Hoe was dit om te spelen?

Fleur, de dochter van Wolfs

Verder hoor je de schrijver over de tot stand koming van bad guys en komt actrice Maud aan het woord, zij speelde de dochter van Wolfs. Kortom, mis het niet!

Luister hier Flikken de Podcast over bad guys

In deze aflevering van de podcast gaat het onder andere over aflevering 10 van seizoen 4, 'Hangen'. Daan blijkt toch niet zo’n goedzak als gedacht... Deze aflevering kun je terugkijken via NPO Plus.

Deel dit artikel