Politie! Pooooolitie! Dit hoor je regelmatig voorbijkomen als Eva, Wolfs, Marion en Romeo of het AT-team ergens binnenvallen. In Flikken Maastricht volgen we de avonturen van deze agenten van het Limburgse politiebureau. De verhalen in de serie zijn gebaseerd op de werkelijkheid, maar worden soms wel wat gedramatiseerd. Wat vindt de échte politie daarvan?

Zijn er agenten betrokken bij de inhoud van de afleveringen? Kloppen alle termen en regels die je hoort? En worden de acteurs wel eens aangezien voor echte agenten?

Vraakbaak van cast en crew

In de zesde aflevering van Flikken de Podcast stelt Ben Prins deze prangende vragen aan politieagent Erik van Rijsselt, de vraagbaak van cast en crew. Maar hij wil ook alles weten over de belevenissen van de inmiddels ervaren fictie-agenten Angela, Victor, Oda en Sergio. En hoe weet schrijver Jan Harm eigenlijk hoe een verhoorkamer werkt? Ben zoekt het allemaal voor je uit.

blockquote
Je ziet dingen gebeuren waarvan je denkt: wauw, oké!
Sergio Romijn IJssel over agent zijn

Luister naar Flikken de Podcast over de rol van de politie

In deze aflevering van de podcast gaat het onder andere over aflevering 2 van seizoen 6, 'Slangenkop'. Een aflevering waar Erik alles scherp in de gaten moest houden. Deze aflevering kun je terugkijken via NPO Plus.

Deel dit artikel