Een cliffhanger moet ervoor zorgen dat jij als kijker op het puntje van je stoel zit. Aan het einde van ieder seizoen van Flikken Maastricht gebeurt er altijd iets heel spannends. Een geliefde die wordt vermoord, een ontvoering of Eva oog in oog met badguy Eddie. Hoe maak je een goede cliffhanger en wat komt daarbij kijken? Je hoort het in Flikken de Podcast.

In 17 seizoenen Flikken Maastricht hebben Eva van Dongen en Floris Wolfs al heel wat meegemaakt. En ook al denken we dat het uiteindelijk wel goed komt, helemaal zeker weten we het niet.

En dat is volgens acteur Victor Reinier precies de bedoeling: ‘De cliffhanger is goed wanneer iemand aan de klif hangt en er niemand is om te helpen. Dus je moet als kijker denken: dit komt nooit meer goed.’

Vol spanning voor de tv

Bij zo’n spannende cliffhanger komt heel wat kijken, ontdekte podcast host Ben Prins. Voor aflevering 4 van Flikken de Podcast ging hij onder meer langs bij de schrijvers, regisseurs én editors van Flikken Maastricht. Allemaal zorgen ze ervoor dat jij vol spanning voor je tv zit.

blockquote
Zoals mijn vriendin zegt: wat jij daar op zolder zit te bedenken, dat is dodelijk eng!
Jan Harm Dekker, scenarioschrijver

Luister aflevering 4 van Flikken de Podcast via jouw favoriete podcast app.

Deel dit artikel