Geen misdaden zonder slachtoffers. Gevechten, overvallen, verkrachtingen, mishandelingen, moord: heftige onderwerpen. In Flikken Maastricht zien we ze elke aflevering voorbij komen. Een uitdaging voor de acteurs - want hoe speel je zo realistisch mogelijk een slachtoffer, of lijk? Maar ook een uitdaging voor de grime: hoe laat je een wond er zo echt mogelijk uitzien? En ook niet onbelangrijk… waar komt al dat bloed vandaan? Luister naar de nieuwe aflevering van Flikken de Podcast, alles over de slachtoffers in de serie.

In de vijfde aflevering van Flikken de Podcast duikt Ben Prins in alles wat met slachtoffers te maken heeft. Hij krijgt een rondleiding door de snijkamer van de patholoog en hoort van acteur Mike Weerts hoe je zo stil mogelijk kan blijven liggen als je een lijk moet spelen. Hein van der Heijden vertelt over de ophanging van zijn karakter, iets wat hij best heftig vond.

blockquote
Mijn dochter wou er niet naar kijken, dat snap ik
Hein van der Heijden

Bloedbak

Ook ontdekt Ben meer over de bloedbak van Gwen, van de kleding, en de wurgplekken gemaakt door grimeur Roy, vertelt Victor Reinier waarom hij spijt heeft van de verhanging van Wolfs en legt componist Fons uit hoe het drama op beeld wordt versterkt door de muziek.

Prakitsche reden

In het veertiende seizoen wordt Marion in elkaar geslagen, tot bloedens toe. Een heftige scène, maar wel eentje met een zeer praktische reden. Welke reden? Dat hoor je in de podcast.

Luister aflevering 5 van Flikken de Podcast, alles over de slachtoffers

In deze aflevering van de podcast gaat het onder andere over de verhaallijn in aflevering 10 van seizoen 14, 'wie met het zwaard omgaat'. Hierin wordt Marion in elkaar geslagen op straat en naar het ziekenhuis gebracht. Deze kun je terugkijken via NPO Plus.

Deel dit artikel