‘It’s a wrap!’ Als de regisseur dit roept, zit het er voor de acteurs en de productie op set op. Bedankt jongens, goed gedaan. Proost op een mooi, nieuw, spannend seizoen Flikken Maastricht. Maar voor een ander deel van de crew begint het werk dan pas. Zij krijgen de videobeelden opgestuurd, en gaan samen met de regisseurs aan de slag om er een mooi eindproduct van te maken. Hierover hoor je alles in Flikken de Podcast!

De editor plakt alles naadloos aan elkaar, de sound designer zoekt de juiste geluiden erbij en de componist maakt passende muziek. De postproductie, heet dat chique. Alles wat jij op televisie te zien krijgt, gaat eerst door de handen van deze getalenteerde mensen.

blockquote
De actie- en omgevingsgeluiden en de spannende muziek worden pas later toegevoegd
Ben Prins 

Hoe ziet zo’n montagesessie eruit? Welke geluiden worden er later nog toegevoegd? Hoe ontstaat de muziek? En op welke manier wordt die unieke Flikken-magie tot leven gebracht? 

Luister naar Flikken de Podcast over montage, edit en geluidseffecten 

Flikken-podcast-geluidseffecten.jpg
Bron: AVROTROS
Hoe werkt dat nou precies met geluidseffecten?
Flikken-podcast-geluidseffecten.jpg

In deze aflevering van de podcast gaat het onder andere over aflevering 1 van seizoen 10, 'Overvallen'. De auto in deze aflevering mocht absoluut niet stuk. Maar op beeld is hij behoorlijk kapot. Allemaal het werk van postproductie. Deze aflevering kun je terugkijken via NPO Plus.

Deel dit artikel