We zijn een jaar later na de gruwelijke moord op Fleur. Eva en vooral Wolfs moeten de draad weer zien op te pakken. En waar Eva weer aan het werk is, kan Wolfs de dood van zijn dochter maar moeilijk verwerken en is hij uit op wraak. Hij is uit Maastricht vertrokken. Eva staat er alleen voor als er een oorlog uitbreekt tussen een Maastrichtse drugsbende en Amsterdamse criminelen. Met haar nieuwe partner doet ze onderzoek in Amsterdam. In deze zaak komt ze Wolfs weer tegen. Ze overtuigt hem om mee terug te gaan naar Maastricht en om samen Bols te traceren.

Wolfs en Eva gaan weer met zijn tweeën in Maastricht aan de slag. Ze lossen samen cold cases op, weten illegale adopties te verhinderen, lossen familiemoorden op, pakken een seriemoordenaar en jagen op oude terroristen, maar zoeken ook nog steeds naar hun oude vijand Jens Bols. Maar als Wolfs en Eva eindelijk Bols weten te vinden, woelen ze meer los dan ze willen. Bols is nog steeds een tegenstander van formaat en als ze uiteindelijk weer tegen over hem staan moeten ze alles op alles zetten om het er levend van af te brengen.

WOLFS - aflevering 1

Hoe hebben Wolfs en Eva de dood van Wolfs’ dochter Fleur verwerkt? Eva is een jaar later weer aan het werk en krijgt met een drugsruzie te maken tussen Amsterdamse en lokale criminelen die een onschuldig jongetje bijna het leven kost. De zaak voert haar naar Amsterdam.

EVA - aflevering 2

Wolfs infiltreert in de organisatie van de Amsterdamse crimineel Sjon (Edwin Jonker). Eva, die niet overweg kan met haar nieuwe partner Peter Mooy (Vincent Croiset) weet hem kwijt te raken.

VERLOSSING - aflevering 3

Een Bulgaars Roma meisje wordt vermoord aangetroffen. Ze blijkt net voor haar dood bevallen te zijn. Eva en Wolfs, die weer aan het werk is, krijgen hulp van Interpol, een Bulgaarse rechercheur. Maar die blijkt er een eigen agenda op na te houden. Romeo en Marion krijgen met een merkwaardig hulpvaardige stalker te maken.

COLD CASE - aflevering 4

Een oude zaak wordt opnieuw opgerakeld als Eva en Wolfs te maken krijgen met een vermoorde jongen die 18 jaar eerder veroordeeld is voor de verkrachting en doodslag op een jong meisje. De rechercheurs die de verkrachting met de oude middelen onderzochten, dringen zich in het onderzoek op aan Wolfs en Eva. Ook Marion en Romeo krijgen met oude trauma’s te maken als ze een diefstal in een verpleeghuis onderzoeken.

fm-seizoen12-aflevering4.jpg
Bron: AVROTROS
Wolfs en Eva in het lab
fm-seizoen12-aflevering4.jpg

BEDROGEN - aflevering 5

Oude spoken duiken op tijdens het hoger beroep van de familie van Jens Bols voor de ontvoering van Eva. Wolfs probeert Bols te traceren, maar die is nog niks van zijn streken verleerd en er vallen doden. Romeo en Marion krijgen te maken met een lerares die tijdens het joggen in een park is aangerand. Ze weigert echter aangifte te doen. Marion leert haar nieuwe buurman beter kennen, en dat is niet meteen een genoegen.

VALKUILEN - aflevering 6

Een seriemoordenaar die zijn slachtoffers belaagt vanuit kuilen in het bos, heeft een nieuw slachtoffer gemaakt. Maar anders dan de eerste keren is er een getuige blijven leven. Wolfs en Eva maken verbeten jacht op de moordenaar, maar die heeft een verrassing voor hen in petto. Romeo beboet een vrouw met een ziek kind in haar auto. De vrouw reageert wel heel heftig op de boete. Marion wil uitzoeken wat er meer aan de hand is.

FAMILIE - aflevering 7

Tijdens een aandeelhoudersvergadering van een rijk familiebedrijf, wordt er een moord aangekondigd. De volgende ochtend wordt een van de zonen dood in bed aangetroffen. Aan Wolfs en Eva de taak om uit te zoeken of het moord is en wat dan het motief is. Ook Romeo en Marion krijgen met vermeende rijkdom te maken, als een erkend vluchteling aangifte komt doen van zijn gestolen lot waarop een groot geldbedrag gevallen is. Hij is niet de enige die aangifte komt doen.

fm-seizoen12-hijwashier.jpg
Bron: AVROTROS
'Hij was hier'
fm-seizoen12-hijwashier.jpg

OUD ZEER - aflevering 8

Een keurige student wordt dood aangetroffen. De wijze waarop het is gebeurd, wijst naar een net vrijgelaten crimineel die incasso’s deed voor drugscriminelen. Zat de jongen in de drugswereld of heeft zijn dood met zijn scriptie te maken? Marion en Romeo ontfermen zich over een meisje dat betrapt werd op winkeldiefstal.

KOEKOEKSNEST - aflevering 9

Een jonge vrouw, moeder van twee kinderen, wordt dood aangetroffen in de zijtak van de Maas. Ze heeft een afscheidsbriefje achter gelaten en de politie concludeert dat ze zelfmoord gepleegd heeft. Maar haar moeder, burgemeester van een dorp in de buurt van Maastricht, kan dat niet geloven en haalt Wolfs en Eva erbij. Marion en Romeo doen onderzoek naar Marions buurmeisje. Is ze verdwenen en wat is er dan met haar gebeurd?

VERSLAGEN - aflevering 10

Eva is gegijzeld door de Albanezen die door Bols zijn opgelicht. Die hopen dat Bols haar komt bevrijden. Maar Bols is slim genoeg om dat niet alleen te doen. Hij spant Wolfs voor zijn karretje. En dat belooft een bloedstollende laatste aflevering van seizoen 12 te worden.

Deel dit artikel