Het is eindelijk bijna zover: vanaf vrijdag 7 december begint een gloednieuw seizoen van Flikken Maastricht, seizoen 13! Je kunt dertien weken lang genieten van nieuwe afleveringen en we kunnen alvast verklappen dat de start van dit nieuwe seizoen erg emotioneel wordt. 

Deel 1
Een jonge vrouw, moeder van twee kinderen, wordt dood aangetroffen in de zijtak van de Maas. Ze heeft een afscheidsbriefje achtergelaten en de politie concludeert dat ze zelfmoord gepleegd heeft. Maar haar moeder, burgemeester van een dorp in de buurt van Maastricht, kan dat niet geloven en haalt Wolfs en Eva erbij. Marion en Romeo doen onderzoek naar Marions buurmeisje.

Deel 2
Is ze verdwenen en wat is er dan met haar gebeurd? Eva is gegijzeld door de Albanezen die door Bols zijn opgelicht. Die hopen dat Bols haar komt bevrijden. Maar Bols is slim genoeg om dat niet alleen te doen. Hij spant Wolfs voor zijn karretje. En dat belooft een bloedstollende laatste aflevering van seizoen 12 te worden.

Recap

Maar, voordat we beginnen met seizoen 13 is het natuurlijk wel belangrijk dat je weer precies weet hoe seizoen 12 eindigde. Daarom kun je hier een recap van seizoen 12 kijken, in minder dan anderhalve minuut.

Bols is niet meer in beeld. Dat betekent alleen niet dat de problemen die hij heeft veroorzaakt, opgelost zijn. Eva is er slecht aan toe en Wolfs heeft nog altijd het verlies van zijn dochter geen plek kunnen geven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de obstakels die het team in het nieuwe seizoen te wachten staat.

Romeo wil hogerop

Romeo heeft een mooi plan bedacht waardoor hij hogerop kan komen, maar daar denkt Mechels anders over en zij probeert hem dan ook gelijk op andere gedachten te brengen...

Regiedebuut voor Oda Spelbos

Oda Spelbos maakt haar regiedebuut in het dertiende seizoen. Aflevering 10 'Dagboek' wordt door de actrice geregisseerd en is in het voorjaar van 2019 op televisie. Oda heeft al eens meegelopen tijdens de opnames van Flikken Rotterdam om zich voor te bereiden op haar debuut als regisseur. De rest van de afleveringen wordt geregisseerd door Victor Reinier (die in seizoen 7 zijn eerste aflevering regisseerde), Martin Schwab, Pieter van Rijn en Pollo de Pimentel.

Flikken Maastricht zie je vanaf vrijdag 7 december, dertien weken lang, om 20.30 uur op NPO 1!

Deel dit artikel