Seizoen 16 van Flikken Maastricht belooft een hele spannende te worden! Wolfs en Eva krijgen naast een nieuwe teamchef te maken met een buitengewoon slimme tegenstander die uit is op persoonlijke wraak op Wolfs en Eva.

Hoe verder ze in het nauw gebracht worden, hoe minder geloof er door meerderen gehecht wordt aan hun overtuiging dat hun leven op het spel staat. Wat leidt tot een bloedstollend einde van het seizoen...

Vechtscheiding

Marion en Romeo hebben te maken met een echtpaar in vechtscheiding. Wat ze ook proberen, het is olie op het vuur. Het is de grote vraag of ze een gezinsdrama kunnen voorkomen...

Daarnaast is er de misdaad; een moord in een verzorgingstehuis, Mexicaanse meth koks, militaristische rechtse clubs, geradicaliseerde jonge mannen, ontsnapte gevangenen, wrekende moeders en 5G activisten. 

Bekijk de trailer van seizoen 16 van Flikken Maastricht!

Aflevering 1 - Resurrectie

Eva en Wolfs hebben een nieuwe teamchef; Donna Martina. Hun verleden zit een goed functioneren in de weg. Zeker als Donna weigert te luisteren wanneer Wolfs en Eva merken dat ze niet de enige zijn die moeite hebben met Donna.

Romeo en Marion worden bij een echtelijke ruzie geroepen. Het lijkt om een redelijk stel te gaan, maar al snel blijkt het om een vechtscheiding in wording te gaan. 

Wolfs-Eva-afl1-S16.jpg
Bron: AVROTROS
Wolfs en Eva weten niet wat ze zien...
Wolfs-Eva-afl1-S16.jpg

Resurrectie terugkijken

Aflevering 2 - Moord aan de hemelpoort

Eva gaat, tegen haar zin, aan de slag als teamchef. Waardoor Wolfs een moord in een verzorgingstehuis in zijn eentje mag oplossen. Het slachtoffer is een geheimzinnige man met een valse persoonlijkheid. Om uit te zoeken waarom de man vermoord is, moet Wolfs ontdekken wie hij is.

Hoewel Eva niks heeft met haar nieuwe positie kan ze wel een paar belangrijke zaken regelen. En kan ze Marion helpen, die een zaak van een collega wil overnemen.

Flikken-Maastricht-Romeo-bureau.jpg
Bron: AVROTROS
Romeo ziet een kans...
Flikken-Maastricht-Romeo-bureau.jpg

Moord aan de hemelpoort terugkijken

Aflevering 3 - Sprookje

Een jonge vrouw wordt dood gevonden in een verlaten boekhandel. Al snel blijkt ze een slachtoffer te zijn van vrouwenhandel. Maar als er later op dezelfde plek ook een kind wordt aangetroffen gaan alle alarmbellen af.

Romeo en Marion hebben te maken met een verwarde man die zijn medicijnen niet inneemt.

Flikken-Maastricht-S1603-Marion-Romeo.jpg
Bron: AVROTROS
 
Flikken-Maastricht-S1603-Marion-Romeo.jpg

Sprookje terugkijken 

Aflevering 4 - Hypersensitief

De CEO van een telecom bedrijf wordt op weg naar zijn werk op de fiets aangereden, hij overlijdt. Alle sporen leiden naar een gemeenschap van mensen die lijden aan elektrohypersensitiviteit. Tegenstanders van 5G. Moet de moordenaar in die gemeenschap gezocht worden of speelt er iets anders?

Romeo en Marion hebben te maken met een jongeman die vrouwen op de fiets aanrandt. Al snel komt een dader in beeld, maar is hij degene die ze zoeken?

Flikken-Maastricht-Eva-buiten-04.jpg
Bron: AVROTROS
 
Flikken-Maastricht-Eva-buiten-04.jpg

Hypersensitiviteit terugkijken 

Aflevering 5 - Brand

Een veelbelovend student uit India komt om bij een woningbrand. Gaat het om een ongeluk, racisme of wordt de strijd binnen zijn vakgroep om publicaties hem fataal? Wolfs en Eva proberen te achterhalen wat de student overkomen is.

Marion en Romeo krijgen te maken met een serie dierenmishandelaar. Wie mishandelt kinderboerderij dieren tot de dood erop volgt? En ondertussen laat Pierre zijn vrouw en kinderen niet met rust.

Flikken-maastricht-Eva-brand-telefoon.jpg
Bron: AVROTROS
 
Flikken-maastricht-Eva-brand-telefoon.jpg

Brand terugkijken

Aflevering 6 - Waakzaam

Een uitsmijter wordt dood gevonden op het terrein van een stel jongeren die hem bedreigde, omdat hij ze bij de deur van zijn club geweigerd heeft. De jongeren zijn niet onder de indruk, maar beweren dat zij niet verantwoordelijk zijn voor zijn dood.

Als blijkt dat de uitsmijter lid is van een rechtse beweging van ex militairen komt zijn dood in een ander licht te staan. Onderzoek leidt Wolfs en Eva naar de donkere krochten van extreem rechts.

Romeo komt in de problemen als hij tijdens een melding een lesauto van de weg dwingt. De bestuurster rijdt een oude vrouw aan. Valt dat Romeo te verwijten, of is er iets anders aan de hand?

FM1606-waakzaam-politielint.jpg
Bron: AVROTROS
 
FM1606-waakzaam-politielint.jpg

Waakzaam terugkijken

Aflevering 7 - Gebrek aan bewijs

Wolfs en Eva onderzoeken de zelfmoord van een man die een bedrijf in de zorgverlening runt. Al snel blijkt dat er aan het bedrijf een luchtje hangt. Een klokkenluidster heeft zelfmoord gepleegd, maar door de dood van de man komt dat verhaal in een ander perspectief te staan.

Pierre gaat door het lint en bedreigt niet alleen zijn vrouw en kinderen, maar ook Romeo en Marion.

Eddie luistert Wolfs en Eva af en ontdekt zo iets in Wolfs verleden dat hij kan gebruiken bij zijn wraak.

Heb jij te maken met, of heb jij vermoedens van huiselijk geweld? Bel dan Veilig Thuis op 0800-2000. Dit nummer is gratis en dag en nacht bereikbaar, elke dag. 

Flikken-Maastricht-Eva-denken.jpg
Bron: AVROTROS
 
Flikken-Maastricht-Eva-denken.jpg

Gebrek aan bewijs terugkijken

Aflevering 8 - Koks

Als er een dode Mexicaan hangend aan een viaduct gevonden wordt, lijkt het duidelijk dat de Mexicaanse kartel hun intrede gedaan heeft op de Nederlandse drugsmarkt. Zelfs de oude Nederlandse criminelen vinden het te ver gaan en bundelen hun krachten met Eva en Wolfs. Maar zijn ze wel zo bezorgd als ze voorgeven te zijn?

Romeo en Marion hebben te maken met inbraken in aanleunwoningen. Zijn de gestolen spullen echt weg, of zijn de bewoners zo in de war dat er iets anders speelt?

Flikken-Maastricht-Wolfs-Eva-Actie.jpg
Bron: AVROTROS
 
Flikken-Maastricht-Wolfs-Eva-Actie.jpg

Koks terugkijken

Aflevering 9 - Golf

Op de rough van de Maastrichtse golfclub wordt een lid vermoord aangetroffen. Al snel blijkt de zaak gelinkt aan een moord in Sittard waardoor Chris Boot een hernieuwde kennismaking met Eva heeft. De mannen zijn vermoord met een kogel uit hetzelfde wapen. Maar wat is het motief dat Wolfs en Eva naar de dader leidt?

Romeo en Marion hebben te maken met een uit de hand lopende burenruzie.

Flikken-Maastricht-golf.jpg
Bron: AVROTROS
 
Flikken-Maastricht-golf.jpg

Golf terugkijken

Aflevering 10 - Catfishers

Jaroslav Rozman, de criminele maat van Eddie, ontsnapt tijdens een gevangenenvervoer. Wolfs en Eva weten de vluchter te lokaliseren, maar kunnen niet verhinderen dat de man officier van justitie van Vlijmen vermoordt. De man die hem in de gevangenis gekregen heeft, maar ook de man die Eddie verraden heeft.

Wolfs denkt Eddie te zien, maar blijkt gedrogeerd, dus hij wordt door niemand geloofd. Maar Eva ontdekt dat de ontsnapping van Rozman misschien niet is wat het lijkt.

Marion en Romeo krijgen te maken met een catfisher, iemand die zich uitgeeft als een goede date. Maar deze heeft kwade bedoelingen.

Flikken-Maastricht-Eddie-catfish.jpg
Bron: AVROTROS
 
Flikken-Maastricht-Eddie-catfish.jpg

Catfishers terugkijken

Aflevering 11 - Wanhoop

Als Pierre zijn proces in vrijheid mag afwachten, gaat het mis. Hij ontvoert zijn dochters en het hele bureau gaat in een klopjacht om Pierre op te sporen voor hij zijn dochters wat aan kan doen. Uiteindelijk vinden ze Pierre. Maar de grote vraag is waar zijn dochters zijn en of het team op tijd is om ze te redden. 

Flikken-Maastricht-Wanhoop-Wolfs.jpg
Bron: AVROTROS
 
Flikken-Maastricht-Wanhoop-Wolfs.jpg

Wanhoop terugkijken

Aflevering 12 - Donkersloot

Eddies val klapt dicht als hij Procureur Generaal Donkersloot inlicht over de vermeende moord van Wolfs op Luca, de toenmalige vriend van Fleur. Donkersloot overlegt met Eva en doet haar een voorstel dat ze niet kan weigeren als ze Wolfs uit de gevangenis wil houden.

Wolfs ontdekt ondertussen dat Eddie zijn identiteit gekaapt heeft. En als hij erachter komt dat Eddie op weg is naar PG Donkersloot om hem te vermoorden, besluit hij in te grijpen. Maar of dat verstandig is?

Flikken-Maastricht-Wolfs-Zitman-bureau.jpg
Bron: AVROTROS
 
Flikken-Maastricht-Wolfs-Zitman-bureau.jpg

Donkersloot terugkijken

Aflevering 13 - Remise (seizoensfinale)

Wolfs is aangehouden en zit in het huis van bewaring tussen vijandige medegevangenen. Eva ontdekt de schuilplaats van Eddie, en dat Eddie een moordopdracht op Wolfs heeft uitgezet. Maar Wolfs zit in beperking en is voor haar niet te bereiken.

Omgekeerd ontdekt Wolfs dat alles door Eddie voorzien is, ook de ontdekking van zijn hide out door Eva. Maar door zijn beperking kan hij Eva niet waarschuwen dat ze in een val loopt. Het wordt een zenuwslopende seizoensfinale...

Deel dit artikel