In seizoen 5 van Flikken Rotterdam staat de rechercheurs heel wat te wachten. Als een aantal werknemers in een laboratorium koelbloedig wordt vermoord, starten rechercheurs Stan, Noucha, Dries en Esther een onderzoek waarin al snel duidelijk wordt dat de enige overlevende het doelwit was. Een lucratief geneesmiddel tegen een wereldwijde nieuwe pandemie blijkt een belangrijke rol te spelen in de zaak die behoorlijk wat teweeg brengt in het team.

Afl. 1 - Big Pharma

Dries heeft een moeizaam revalidatietraject achter de rug nadat hij ernstig gewond is geraakt. Als hij eindelijk weer aan het werk mag, blijkt Esther een nieuwe partner te hebben. De rechercheurs worden ingezet om een brute moordpartij in een laboratorium op te lossen.

Afl. 2 - Tunnelvisie

Nu de enige overlevende laborante alsnog is vermoord, evenals iemand dichtbij het team, leidt het spoor naar een morsige testkliniek. Esther spreekt Dries aan op zijn te rooskleurige verhaal over zijn revalidatie.

Afl. 3 - Eigenrichting

De hoofdredacteur van een goed bezochte nieuwssite wordt doodgeslagen gevonden. Onderzoek leert dat hij onderzoek deed naar diverse schandalen, onder andere in de afvalverwerking. Het is aan de rechercheurs om uit te vinden of dit hem fataal is geworden of dat er toch iets anders aan de hand is.

Afl. 4 - Diaghilev

De tangopartner van Hein Berg, een galeriehoudster, wordt voor zijn ogen ontvoerd. Ze duikt snel weer op, maar het is onduidelijk wat er is gebeurd. De rechercheurs moeten in de wereld van de (gestolen) kunst duiken om de ware toedracht te achterhalen. Intussen krijgt Noucha een vervelend bericht.

Flikken Rotterdam terugkijken via NPO Start 

Deel dit artikel