Flikken Rotterdam kent inmiddels vier seizoenen. Op vrijdag 15 november 2019 werd de laatste aflevering van seizoen 4 uitgezonden. Wat was de verhaallijn per seizoen? Lees het hier terug!

Seizoen 1 Flikken Rotterdam - start 8 januari 2016

Hein Berg is de strenge en veeleisende officier van justitie. In Rotterdam krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen, nadat hij in Amsterdam een kroongetuigezaak heeft opgeblazen. Het rechercheteam waar hij in de Maasstad mee te maken krijgt bestaat uit Dries van Weelden, Esther Wegereef, Lieve Jansons en Stan Vroom. Dries is een charmante ex-marinier met een losbandig leven.

Zijn partner Esther heeft een heel andere achtergrond. Zij is een slimme, stoere vrouw. Getrouwd met haar jeugdliefde en opgevoed in een streng gelovig gezin. Stan is een politieagent van de oude stempel. In zijn werk blinkt hij uit, maar met de bijkomende emoties kan hij minder goed omgaan. Zijn nieuwe partner Lieve weet toch een gevoelige snaar te raken. Zij is voor niets en niemand bang en staat haar mannetje.

Het team krijgt het zwaar te verduren als hun collega Ben Slachter in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Ben ziet het geweld tegen hem keren als hij een crimineel doodschiet bij een gijzeling. De rijksrecherche doet het onderzoek, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Stan gaat op zoek naar de waarheid en dat brengt hem en de rest van het team in een lastige positie.

Seizoen 2 Flikken Rotterdam - start 15 september 2017

Ben Slachter is terug! Nadat iedereen dacht dat hij was omgekomen, bleek hij ondergedoken te zitten. Precies op het juiste moment verscheen hij weer om officier van justitie Hein Berg en rechercheur Lieve Jansons te redden van een aanslag op hun leven.

Inmiddels zit Ben in het huis van bewaring. Ondanks de inspanningen van OVJ Hein Berg is hij aangehouden op verdenking van corruptie. Lieve en Hein slagen erin om  Ben vanuit de gevangenis in te zetten op een zaak. De gerespecteerde zakenman Jort Wester zit op dezelfde afdeling als Ben. Hij wordt door zijn minderjarige adoptiedochter Kim beschuldigd van verkrachting. DNA bewijs staaft de beschuldiging. Nadat een criminele motorbende een aanslag op zijn leven heeft gepleegd en ook Henri Houtman, een ondernemer in de seksindustrie, een van Jorts vijanden blijkt te zijn, ontstaat het vermoeden dat de keurige Jort een witwasser is.

Aan Ben de taak om de witwaspraktijken van Jort Wester te onderzoeken. Stan, die het verraad van Ben nog steeds niet heeft vergeven, vindt het maar niks. Maar zelfs Stan begint Ben weer te vertrouwen als hij resultaten begint te boeken en er door zijn toedoen twee grote criminele groepen kunnen worden opgerold.

Seizoen 3 Flikken Rotterdam - start 7 september 2018

De dood van Ben Slachter en zijn verraad aan zijn collega’s heeft diepe sporen nagelaten in het team. Eén van de rechercheurs heeft overplaatsing gevraagd en nieuwe collega Noucha van Vliet komt het team versterken. De rechercheurs komen lijnrecht te staan tegenover vastgoedbaron Frits Nekke en zijn sadistische tweelingbroer Egbert.

Frits heeft zijn oog laten vallen op het Rotterdamse quarantaineterrein waarvan hij - door een gemeenteambtenaar te chanteren - weet dat het binnen afzienbare tijd miljoenen waard is. Het terrein is de ideale locatie voor CO2 opslag. Frits moet alleen nog de groep kunstenaars die op het terrein woont, zien uit te kopen. Frits’ tweelingbroer gebruikt de jeugdbende van Omar Kassir om de kunstenaars onder druk te zetten. Voor de chantage van de gemeenteambtenaar heeft Frits de bloedmooie stripper Saskia gebruikt, die zich door hem bedreigd voelt nu ze niet meer nodig is. Ze zoekt contact met rechercheur Stan Vroom.

Officier van justitie Kiki Ruijters  gaat in aan begin van de serie achter Frits aan, wat ze spoedig met de dood moet bekopen. Ze laat slecht een paar aantekeningen achter waar Hein Berg mee aan de slag gaat. Gaandeweg leert Hein de praktijken van Frits Nekke kennen en wat de rol van bendelid Charlie Oostzaan is in dit verhaal.

Ondertussen begint Maaike, de vroegwijze dochter van een van de kunstenaars, de waarde van het quarantaineterrein te begrijpen. Ze spant Omar voor haar karretje om haar eigen plan uit te voeren.

Op het moment dat de rechercheurs het plaatje compleet lijken te hebben en tot actie over willen gaan, blijkt dat ze een detail over het hoofd hebben gezien, wat leidt tot een onverwachte ontknoping.

Seizoen 4 Flikken Rotterdam - start 13 september 2019

In seizoen 4 van Flikken Rotterdam krijgen de rechercheurs en officier van justitie te maken met bloedige overvallen, ontploffende handgranaten, illegale handel in groot wild, corruptie binnen het OM, crystal meth dealers, niets ontziende mensenhandelaren en een groepering die het internet als uitvinding van de duivel ziet en het wil uitschakelen, met rampzalige economische gevolgen voor niet alleen Rotterdam.

De groep functioneert onder de radar van het Rotterdamse korps en uiteindelijk moet het team met onorthodoxe methoden proberen om de terroristische groepering in beeld te krijgen. Een methode die het team, en met name Dries niet in zijn koude kleren gaat zitten. De rechercheurs moeten alles op alles zetten een ramp voor Rotterdam en Nederland te voorkomen.

Deel dit artikel